Siirry eteenpäin
Ecokoti täyttää 4 vuotta ♡ Alekoodilla SYNTTÄRIT4 saat 4 % alennuksen koko kaupasta (ei koske ale-tuotteita tai lahjakortteja) ♡ Tarjous voimassa 26.9.-2.10. ♡
Ecokoti täyttää 4 vuotta ♡ Alekoodilla SYNTTÄRIT4 saat 4 % alennuksen koko kaupasta (ei koske ale-tuotteita tai lahjakortteja) ♡ Tarjous voimassa 26.9. - 2.10. ♡
5 syytä ja tapaa olla ekologinen miten olla ekologinen ecokoti

5 tapaa olla ekologinen

Artikkeliin päivitetty linkit tuotteisiin 9.6.2022

Maapallomme hyvinvointi alkaa tulla siihen pisteeseen, että välillä on hyvä pysähtyä miettimään omia arkipäivän valintoja sekä omaa kulutusta.

Ekologisia valintoja voit tehdä päivittäin, eikä niiden tarvitse olla kovinkaan radikaaleja. Pienistä puroista kasvaa iso virta. 

Miksi sitten minä muuttaisin omia toimintatapojani ja toimisin ihanan maapallomme hyväksi?

Asiaa on hyvä lähteä pohtimaan jo siltä kantilta, että täällä tulee olemaan elämää vielä meidänkin jälkeen. Se millaista elämää omat lapsemme ja muut tulevat sukupolvet pääsevät viettämään on toinen juttu.

Ihmiskunta on isojen asioiden äärellä, mutta pienillä teoilla saamme paljon hyvää aikaan! 

5 SYYTÄ OLLA EKOLOGINEN 

1. Luonnon säästäminen 

Tämä alkaa jo niistä arkisista valinnoista.

Kävelenkö tai pyöräilenkö töihin autoilun sijasta, lajittelenko biojätteen sekajätteen seasta pois, kierrätänkö metallia ja lasia, suosinko luomuruokaa vai teollisesti tuotettua...

Kuten sanoin, valintoja on monia eikä vaadi kovinkaan paljon ponnisteluja yhdeltä ihmiseltä. Mitä pienempi hiilijalanjälki, sen parempi mieli tulee varmasti. 

2. Terveellisempi elämä 

Kun halutaan ajatella esimerkiksi pakkausvalmisteiden vähentämistä, on ruoka valmistettava useimmiten alusta loppuun asti itse.

Tänä päivänä netti on pullollaan täynnä ihania reseptejä, jotka tukevat myös kestävää kehitystä. Näin ollen, valmisruoat ynnä muut jäävät kaupan hyllylle ja kroppasi kiittää.

Samalla säästät myös rahaa; tuoreet vihannekset ja kasvikset maksavat paljon vähemmän kuin pakastevihannekset tai pikaruoan hakeminen ravintoloista.  

3. Kemikaalit vähentyvät kotonasi 

Oletko koskaan laskenut, kuinka monta kosmetiikkatuotetta sinulla on pelkästään kauneudenhoitoon? Entäpä kodin siivoukseen?

Palasaippuat, luonnolliset kosteusvoiteet ja muut kotikonstit ovat tehneet tuloaan markkinoille jo pitkän aikaa.

Luonnonkosmetiikkaa myyvistä liikkeistä, löydät erilaisia palasaippuoita moneen eri käyttötarkoitukseen.

Lisäksi hiuksille on omat palashampoot. Näiden käyttö on äärettömän yksinkertaista sekä luontoa säästävää. Ne ovat pitkäkestoisia, eivät sisällä vettä, eikä niissä ole muovipakkauksia.

Kodin siivoukseen, pyykin- ja astianpesuun valikoimastamme löytyy ekologiset tuotteet, joihin voit tutustua tästä.

Kun ostat kodin siivoustuotteet sekä kauneudenhoitotuotteet ekologisuutta ajatellen, säästät luontoa sekä rahaa ja näin ollen sinulla on yksi huoli vähemmän! 

4. Tuet lähituottajia sekä pienyrittäjyyttä 

Mitä kauempaa tilaat tai ostat tuotteen, sitä suurempi sen hiilijalanjälki on.

Jos suosit lähellä tuotettua ruokaa tai ostat suomalaisten pienyrittäjien tuotteita, tiedät varmasti niiden alkuperän, sisällön ja työntekijöiden työolosuhteet.

Halvempi tuote ulkomailta tuottaa enemmän vahinkoa maapallolle kuin hieman kalliimpi tuote läheltä sinua. 

5. Kotisi ei täyty turhasta tavarasta 

Mikäli et tarvitse jotain tiettyä asiaa, miksi ostaa sellaista?

Heräteostokset ja mieliteot kerryttävät nurkkiisi enemmän tavaraa, mitä loppujen lopuksi et välttämättä edes tarvitse. Mieti ennen ostopäätöstä sitä, että voisiko kyseisen tavaran, vaikka lainata jostain tai löytää kirpputorilta?

Tämän päivän kasvava trendi on esimerkiksi Facebook –kirpputorit, mistä löytyy hyvää tavaraa tai vaatteita halvalla ja niihin voi jättää myös ostoilmoituksia tarvitsemaasi asiaa varten.

Miksemme tukisi kestävää kehitystä myös kierrättämällä tavaraa?

Toisen romu on toisen aarre!  

ekologiset tuotteet ekologinen elintapa ecokoti

5 TAPAA OLLA EKOLOGINEN 

1. Osta kauppareissuja varten kestokassi tai kangaskassi 

Tämä on helppo tapa vähentää kertakäyttömuovin kulutusta!

Sen sijaan, että ostat joka kerta uuden muovikassin kauppaostoksillesi, käytä kestokassia tai kangaskassia. Tämä on jopa huomattavasti halvempi ja luontoa säästävämpi vaihtoehto myös paperikasseille.

Ostokset tulevat mukanasi helposti, ilman pelkoa siitä, että muovikassi repeää sivusta tai paperikassista pettää pohja. Myös hedelmäpusseille löytyy tänä päivänä kestopusseja, mitkä saattavat tulevaisuudessa kuulua myös meidänkin tuotevalikoimaan! 

2. Kesto take away-muki sekä uudelleen täytettävät juomapullot 

Mikäli take away –kahvi tai tee kuuluu joka päiväiseen rutiiniisi, valitse luontoa säästävämpi kestomuki pahvisen mukin sijaan.

Teiden varsilla näkyy satoja auton ikkunasta pois heitettyjä pahvimukeja kuormittamassa luontoa, joten miksipä et ostaisi kaunista kestomukia, jota voit käyttää aina uudelleen ja uudelleen!

Myös uudelleen täytettävät juomapullot vähentävät kertakäyttömuovin kulutusta. Nykyään myydään teräksisiä tai lasisia pulloja, jotka voit täyttää haluamallasi juomalla ja kulkevat mukanasi yhtä näppärästi kuin kaupan hyllyltä ostettu limpparipullo tai energiajuomatölkki.

3. Jätä muovipillit ja kertakäyttöastiat unholaan 

Jo EU –parlamenttikin päätti tehdä mahtavan ekoteon ja kertakäyttömuovi kielto astuu voimaan vuonna 2021.

Tämä tarkoittaa sitä, että kauppojen hyllyiltä häviävät mm. muovipillit, vanupuikot sekä muoviset aterimet. Nykyään myydään bambupillejä, jotka voit pestä ja uusiokäyttää ilman turhan roskan tuottamista, samoin myös bambuvanupuikkoja löytyy.

Mikäli tykkäät käydä hakemassa usein noutoruokaa, ota oma rasia sekä aterimet mukaan mihin ruoan voisit pyytää ruokasi ja napata matkaasi, minne ikinä menetkin! 

4. Suosi kirpputoreja 

Kuten yllä jo mainitsin, mikä olisikaan paremmin kestävää kehitystä tukevaa toimintaa kuin kirpputorit. Itse henkilökohtaisesti en osta enää esimerkiksi vaatteita kaupoista, kun löydän yhtä hyviä kirpputoreilta.

Rahaa säästyy huimasti ja luonto kiittää! 

5. Suosi vanhan kansan siivouskonsteja 

Etikka ja ruokasooda putsaa koko kodin lattiasta kattoon! Meidän tuotekehittelyssä on otettu huomioon ne konstit ja raaka-aineet, joita on ennen vanhaan käytetty. 

Miksipä siis valita kaupan hyllyltä kemiallisia yhdisteitä sisältäviä tuotteita, jotka voivat aiheuttaa haitallisia reaktioita varsinkin perheen pienimmille tai lemmikeillesi? Jos et halua itse valmistaa siivousaineita tai vastaavia, voit ostaa ne esimerkiksi meiltä!

Ekologinen elämäntapa tuo varmasti mielihyvää sinulle, sillä tiedostat sen, että kannat oman kortesi kekoon maapallon hyvinvoinnin vuoksi.

Näin me haluamme toteuttaa ja auttaa teitä ympäristöystävällisempään elämään tarjoamalla teille tuotteita, jotka edistävät tätä periaatetta! Se tekee meidät onnelliseksi, miksipä siis ei sinuakin! 

Eco terveisin 

Oona 

Edellinen artikkeli Ekologinen elämä meillä
Seuraava artikkeli Perhosia ja markkinahuveja

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal €0,00
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods