Siirry eteenpäin
Ecokoti täyttää 4 vuotta ♡ Alekoodilla SYNTTÄRIT4 saat 4 % alennuksen koko kaupasta (ei koske ale-tuotteita tai lahjakortteja) ♡ Tarjous voimassa 26.9.-2.10. ♡
Ecokoti täyttää 4 vuotta ♡ Alekoodilla SYNTTÄRIT4 saat 4 % alennuksen koko kaupasta (ei koske ale-tuotteita tai lahjakortteja) ♡ Tarjous voimassa 26.9. - 2.10. ♡
täysekologinen pyykkietikka ecokoti

Monipuolinen pyykkietikka

Artikkeliin päivitetty pyykkietikan hinta 9.6.2022

Fifty Shades of Pyykkietikka

Meillä on pyykkietikan kanssa jo jonkun verran yhteistä historiaa ja pestyjä vaatteita takana.

Miksi tuote päätyi meidän kauppaan, täytyy meidän mennä ensin muutama vuosi taaksepäin.

Hyvä ystäväni kehui minulle ensimmäistä kertaa vaatteitaan kuinka ihanan pehmoisia ja raikkaita niistä oli tullut pyykkietikan käytön aloitettua.  

Hassu tyttö, ajattelin silloin.  

Ensimmäinen hajuoireyhtymä sanasta etikka johti siskoni hamsterinhäkkiin, josta tuo etikan huumaava tuoksu leijaili aina kylpyhuoneessa pesupäivänä.

Joten en todellakaan aio pilata hyviä paitoja tuolla aineella.

Jatkoin siis normaalin huuhteluaineeni käyttöä, jossa oli vanilja esanssin lisäksi ainakin kymmentä eri kukkaistuoksua, ai että tuli hyvä tuoksu asuntoon aina pyykkipäivänä.  

Ajatus tuosta etikasta jäi kuitenkin hieman kaihertamaan ja eräänä päivänä päätin sijoittaa muutaman kolikon ja ostaa halvinta likumenttia mitä kaupan hyllyltä löysin, jotain kukkaiskedon tuoksua taisi siinä olla mukana.

Järkytyin siitä lopputuloksesta, enkä puhunut ystävälleni viikkoon. Haju oli kaamea ja pyykit olivat ihan yhtä likaisia ja inhoja pesun jälkeen, kun koneeseen hypätessä.  

Unohdin siis pyykkietikan pitkäksi toviksi, kunnes elämääni asteli mies, jonka arvot erosivat täysin omistani. Hän tykkäsi liikkua luonnossa, ja muutenkin tehdä asioita tämän meidän maapallon hyväksi.

Parisuhteen kehittyessä vakavammaksi, alkoi raavaalla hevinaisellakin ajatusmaailma väkisin muuttumaan. Ehkä me ei täällä ollakaan ihan loputtomiin, eikä live fastdie young- motto olekaan enää niin cool.

Sydämen asiana luonto

Kun perheeni kanssa päätimme perustaa verkkokaupan, punainen lanka löytyi suhteellisen nopeasti.

Mitä me halutaan kanssa ihmisille sanoa, minkälaisia tuotteita haluamme teille tarjota ja siinä samalla tehdä jotain tämän planeettamme hyväksi.  

Tuotteita pohtiessani eräs ilta mieleeni juolahti juurikin se jokin, se pirulainen, jonka päästin aikoinaan menemään.

Päätin antaa vielä yhden mahdollisuuden. Tutkin nettiä, selasin kirjoja, rapsuttelin päätä ja eräänä päivänä meidän ikioma pyykkietikka oli syntynyt.

Pieni kyynel vierähti poskelle sinä päivänä, kun testasin itse tehtyä pyykkietikkaa.

Lempi neulemekkoni oli niin suloisen pehmeä ja raikas, enkä millään olisi malttanut odottaa, että saan pukea sen ylleni.

Nyt olimme löytäneet yhteisen sävelen pyykkietikan kanssa ja voin taas katsoa ystävääni silmiin ja sanoa, olit oikeassa. 

täysekologinen pyykkietikka ecokoti

Pyykkietikasta on moneksi

Tajusin myöhemmin netin ihmeellisessä maailmassa pyöriessäni ja omia pikku kokeita tehdessäni, että tällä elämän eliksiirillä voi tehdä muutakin kuin läträtä pyykinpesukoneen kanssa. 

Tein eräänä siivouspäivänä siivousetikkaa. Otin vanhan suihkepullon, johon laitoin 1dl valmista pyykkietikkaamme, ja siihen lisäksi puhdasta, keitettyä vettä 4dl. Kunnon ravistus ja ei kun suihkimaan!

Keittiöpinnoilta rasvatahrat lähtivät yhdellä rätin heilautuksella, johon normaalisti olisi kulunut muutama hinkkaus ja voimasana.

Oli myöskin eri mukava, kun huomasin, että voin pyyhkiä kaikki kodin pinnat tällä samaisella aineella, eikä tarvitse keittiön, olohuoneen, kylpyhuoneen välillä käydä aina vaihtamassa suihkepulloa kouraan.

Ja tuoksu oli kertakaikkisesti mitä miellyttävin koko asunnossa.  

En kuitenkaan tyytynyt vielä tähänkään ja tuijotellessani tuota aikaansaannokseni pullonsuuta päätin kokeilla vielä jotain muuta.

Pyykkietikkahan poistaa vaatteista sähköisyyttä, joten miksipä en kokeilisi tätä silitysraudan kanssa.

Otin tuon samaisen siivoussuihkeen minkä aiemmin valmistin ja suihkutin sitä kesä verhoilleni, jotka päätin vaihtaa ikkunoihin.

Kunnon ravistus, suihkutus ja silitysrauta kuumaksi. Verhoista tuli todella sileät, eivätkä ne sähköistyneet samalla tavalla, kuin ennen silittäessä. Silityssuihke toimii myös eräänlaisena suojana kankaalle.  

Meidän oma ecokoti pyykkietikka

Meidän ecokoti® Pyykkietikka maksaa 13,99-14,99e per pullo. Tällä yhdellä pullolla pesen vielä monen monta pyykkikoneellista, pesen kaikki kotini pinnat, sekä suojaan vielä verhoni tahroilta ja rypyiltä.

Paljonkohan minulla menisi rahaa, kun ostaisin erikseen huuhteluaineen, silityssuihkeen, kylpyhuonesuihkeen, keittiösuihkeen, yleispuhdistussuihkeen…

No mitä suotta miettimään, kun se on mennyttä elämää. Meitä odottaa vielä pitkä yhteinen taival alkukankeudesta huolimatta etikkain kanssa.  

Eco terveisin,

Salla

Edellinen artikkeli Perhosia ja markkinahuveja
Seuraava artikkeli Näin käytät ekologista pesuainetta

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal €0,00
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods