Siirry eteenpäin
Helppo keino saada vaatteillesi uusi elämä

Helppo keino saada vaatteillesi uusi elämä

Kuun alusta eräänä kirpeänä huhtikuisena aamuna, ryhdyin joka vuotiseen tapaani siivoamaan vaatekaappiani. Kevätaurinko lämmitti makuuhuoneemme lattiaa jo kummasti, vaikkakin pientä pakkasta oli vielä silloin ilmassa.

Odotan jo malttamattomana tulevaa kesää, joka tuntuu taas päivä päivältä lähestyvän lämpötilan noustessa.  

Aloitin kaappini penkomisen ihan ylimmältä hyllyltä.

Se tahtoo aina olla sellainen paikka, jonne vaatteet vain katoavat, unohtuvat. Välittömästi silmäni tarrasivat kaapin nurkassa lojuvaan keltaiseen kukkamekkoon.

Palasin muistoissani tuon mekon ostohetkeen.

Muutama vuosi sitten, olin puolisoni kanssa lomailemassa ystävämme luona.

Olin ihan reissua varten ostanut itselleni uuden hellemekon, hieman normaalia hintavammankin. Kävelimme helteisenä kesäpäivänä meren rantaviivaa pitkin, ja tunsin, kuinka varpaani upposivat syvälle hiekkaan.

Katsoimme kauas horisonttiin, kuinka meri tuntui jatkuvan loputtomiin. Yhtäkkiä ystävämme lähti juoksemaan mereen.

Nauroimme puolisoni kanssa, sillä kohtaus näytti aivan kuin se olisi irrotettu jostain elokuvasta. Hiukset hulmuten hän jatkoi juoksemistaan. Ranta oli pitkälle yllättävän matalaa, joten kohta hän oli enää pieni piste näkökentässämme.

Puolisoni tarttui minua kädestä, ja raahasi minut mukaansa.

Alkuun olin kauhuissani, kuinka mekolleni kävisi, jos nyt lähtisin mereen kahlaamaan se päällä. Ystäväni nauru sai minut kuitenkin vakuuttuneeksi siitä, että se kannattaisi.

Ja niin me lähdimme juoksemaan.

Juoksin niin kovaa, kuin se aaltojen vastaan laittaessa oli mahdollista.

Nauroin niin kovasti, että nauruni muuttui itkuksi. Itkin ja nauroin vuorotellen juostessamme kohti ystävääni, enkä perille päästyä tiennyt enää olivatko pisarat huulillani kyyneleitä, vai merivettä.

Tuo sama sanoin kuvaamaton onnellisuuden tunne täytti minut hetkessä pidellessäni mekkoa käsissäni.

Aika on tosin kullannut muistot, eikä tuo mekko tunnu jotenkin enää sopivalta tähän hetkeen. Olinhan minä kerennyt jo ostamaan tulevalle kesälle uuden mekonkin, joka päällä haluaisin saada uusia muistoja. 

Mekko on kuitenkin niin tavattoman sievä, ja sen hintainenkin, etten sitä halua heittää hukkaan.

Päätin jättää tuon mekon tuoman muiston itselleni, mutta mekko saa lähteä etsimään itselleen uutta kotia…

…Toivottavasti se tarjoaa vielä jollekin yhtä onnellisia muistoja, ja runsaasti onnen kyyneleitä.

Unelmien on jatkettava kasvuaan

Onneksi mekkoni ei tarvinnut kauan etsiä paikkaa, mistä sen uuden kodin etsintä lähtisi käyntiin.

Poikkeustilan vallitessa, ja varsinkin sen pitkittyessä, tulevaisuus tuntuu jotenkin harmaalta ja utuiselta. Sekä hieman pelottavalta.

Jaksaako yrityksen voimavarat kantaa tämän kummallisuuden yli, vai hautautuuko unelmat kaiken sen paineen ja pelon alle.

Pidimme eräs aamu palaveria vanhan tutun kahvipöytämme ääressä, josta tämä verkkokauppa sai alkunsa reilu kolme vuotta sitten.

Päätimme silloin aloittaa yhdessä yrittämään, ja luoda meille kaikille neljälle unelmiemme työpaikan. Silloiset haaveet puhtaammasta luonnosta ja kestävästä arjesta jatkoivat elämistään, ja saimme perheen yhteisen yrityksen käyntiin.

Tuon samaisen pöydän ääressä teimme hiljattain uuden päätöksen.

Ei tämä unelma tähän lopu, vaan sen pitää antaa kasvaa, laajentua...

...Kehittyä joksikin uudeksi.

Niinpä katsoin Oonan käden liikehdintää vanhaa pöytäämme vasten.

Kuin tahtomattaan, hänen kätensä alkoi tanssia kynän säestyksellä edessä olevan ruutupaperin pinnalla. Hän piirsi uudelle unelmalle selkeän suunnan ja kuvan.

Second Hand putiikin logo oli valmiina siinä edessäni.

Tiedän, että äitini Mira on jo pitkään haaveillut omasta pienestä puodista. Oona on monesti tuohon haaveiluun yhtynyt, ja minä sekä Kari haluamme totta kai tukea tuon haaveen toteutumisessa.

Olemme nyt yhdessä reilun kuukauden puuhastellut uuden putiikkimme kanssa. Pesuainetehtaaltamme purimme seiniä, jotka pääsivät hyötykäyttöön uuteen liiketilaan. 

Olen luonteeltani hyvin voimakkaasti vihreä ihminen (tässä tapauksessa viittaan Thomas Eriksonin kirjaan, Idiootit ympärilläni).

Aluksi saatan suhtautua uusiin asioihin varautuneesti, lievästi sanottuna skeptisestikin jopa, ja uuden putiikin perustaminen hieman arvelutti minua...

...Onneksi työyhteisöni ymmärtää minua.

Sain rauhassa pureskella ajatusta putiikista ja hiljattain puolisoni nauroikin, kun mielipiteeni oli muuttunut vajaassa kahdessa viikossa aivan toiseen ääripäähän. 

Muutama päivä sitten laittelin Oonan kanssa yhdessä toinen toistaan upeampia vaatteita rekkeihin. Silittelimme niistä suurimmat rypyt pois ja vielä kaunis hintaetiketti koristeeksi.

Olin aivan hullaantunut tuohon tekemiseen, enkä olisi millään malttanut lähteä edes töistä pois. 

Puhun koko porukan puolesta sanoessani, että elämään on löytynyt aivan uusi valo ja ilon tunne. Lupaan sinulle, että tulet vielä ihastumaan uuteen pieneen putiikkiimme.

Minun on ollut jo pitkään tarkoitus kirjoittaa artikkeli kiertotaloudesta...

...Palaan tähän asiaan varmasti kesällä, sillä muutamalla lauseella en halua asiaa sivuuttaa.

Kotoamme löytyvät kalusteet ja koriste-esineet ovat suurimmaksi osin peräisin erilaisilta kirpputoreilta, kierrätyskeskuksista.

Ostankin oikeastaan melkein mitä vain käytettynä, aina kun on mahdollista. Sisustustyylimme on myös kotona sellainen, ettei mikään uusi ja kiiltävä siihen oikein sovi.

Rakastan vanhoja kalusteita, joissa näkyy elämänjälkiä. Mitä tarinoita ne voisivatkaan kertoa, mikäli siihen pystyisivät.

Toinen rakkauteni on kirjat. Vanhojen kirjojen tuoksu on huumaava, sekä ne tuntuvatkin jotenkin sopivammalta käteen. Sivut ovat hieman kuprullaan, ja ne rapisevat ihanasti niitä kääntäessä.  

Omistamistani kirjoista 98 % on löydetty kirpputoreilta, ja se onkin oikeastaan tuonut omanlaisen jännityksen kirjojen keräilyyn.

Minulla on muutama kirjailija, keiden teoksia keräilen, ja jonain päivänä aarteenmetsästykseni tuottaa vielä tulosta ja kokoelmani on täydellinen.

Tästä pääsemmekin mukavasti siirtymään uuden putiikkimme ovelle...

Ecokodin oma Second Hand putiikki 

Myös suurin osa vaatteistani on peräisin erilaisilta kirpputoreilta. Ainut asia, mikä silloin tällöin kirpputoreilla käydessä harmittaa, on pöydällä lojuvat sotkuiset vaatekasat.

Ne eivät houkuttele liiemmin tutkimaan, mitä aarteita kätkevät sisälleen.

Vaatteen elinkaari ei pääty yhteen kesään, vaan sillä olisi vielä monta paikkaa nähtävänä ja tarinaa kuultavana. Niitä tulisi myös kohdella sillä tavalla, että ne säilyisivät mahdollisimman pitkään.

Haluammekin putiikissamme tarjota vaatteillesi niiden ansaitseman kohtelun, ja käsittelemme vaatteitasi niiden ansaitsemalla arvokkuudella.

Jokainen vaatekappale on uniikkituote, joka ansaitsee hetkensä valokeilassa…

…Eikä missään nimessä jäädä kaapin nurkkaan lojumaan, tai epämääräisen vaatepinon alle.

Tarjoamme sinulle mahdollisuutta täyden palvelun vaateliikkeeseen.

Voit jättää vanhat vaatteesi meidän hellään huomaan, uutta kotia etsimään. Me huolehdimme esillelaitosta, hinnoittelusta ja ennen kaikkea myynnistä.

Sinä voit keskittyä tekemään uusia löytöjä, ja ansaita itsellesi rahaa siinä sivussa. 

Pääset tästä loikkaamaan Second Hand putiikkimme sivulle tutkimaan asiaa tarkemmin.

Saman sivuston kautta, on sinun helppo varata itsellesi myöskin myyntirekki.

Eikä putiikkimme olisi tietenkään mitään ilman meidän tuoteperhettämme. Voit vaatemetsästyksen ohella napata mukaasi palan meidän perheyrityksemme unelmaa, ja löydät putiikilta pyykinpesuaineemme...

...Vaatteesi ansaitsevat olla hellävaraisesti ja myrkyttömästi puhtaita.

Tervetuloa matkalle Varkauteen, tarjoamaan vaatteillesi uusi elämä ja uudet muistot. Tai tehdä löytöjä itsellesi.💚

Vietämme putiikin avajaisia lauantaina 7.5. klo 10–16 osoitteessa Kauppakatu 32.

Nähdäänkö silloin?

Iloista vappua kaikille koko perheemme puolesta,

Salla

Edellinen artikkeli Yhteistyössä Ammattiopisto Spesian kanssa
Seuraava artikkeli 3 myyttiä ekopesuaineista

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal €0,00
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods