Siirry eteenpäin
Ecokoti täyttää 4 vuotta ♡ Alekoodilla SYNTTÄRIT4 saat 4 % alennuksen koko kaupasta (ei koske ale-tuotteita tai lahjakortteja) ♡ Tarjous voimassa 26.9.-2.10. ♡
Ecokoti täyttää 4 vuotta ♡ Alekoodilla SYNTTÄRIT4 saat 4 % alennuksen koko kaupasta (ei koske ale-tuotteita tai lahjakortteja) ♡ Tarjous voimassa 26.9. - 2.10. ♡
Hyötyvinkit arkeen

Hyötyvinkit arkeen

Artikkeliin päivitetty linkit tuotteisiin 9.6.2022

 

Useamman vuoden itsestään asuessa, voin silti tänäkin päivänä vielä myöntää että on hetkiä, kun tulee äitiä ikävä. Muistan vielä kuin eilisen, sen päivän kun valmistuin ylioppilaaksi. Sain äidiltäni lahjaksi valtavan kotiruoka -kirjan.

 

Väkinäinen hymy 18-vuotiaan valkolakin kasvoilla, hieman epävarmasti kiitellen ja samalla kuitenkin ajatellen että just. Tämähän onkin tosi kiva lahja tämän ikäiselle.

 

Taas tekisi mieli ravistella itseään, tajuatko tyttö mikä aarre sinulle laskeutui käsiin.

 

Tuo kirja on koitunut vanhemmiten pelastuksekseni, ja ilman sitä olisin varmasti elänyt kaurapuuron ja tonnikalan voimalla. En tosin vieläkään kehu olevani mikään Jamie Oliverin tasoinen kokki kyökissä.

 

 

Uskallan kuitenkin väittää, että osaan tehdä kaikki mahdolliset perus arkiruoat mitä vaan mieleen juolahtaa, eikä mieheni ole ainakaan vielä ruokapöydässä syödessään nyrpistellyt.

 

Näin ollen voin todeta että nuo ruokapuolen asiat ovat kotona kunnossa, mutta mitä tulee muihin arkisiin asioihin niin niitten kanssa ollaan aina välillä hakusessa.

 

Tästä tulikin mieleeni kaikki mahdolliset vinkit normaaliin arkielämään, mitä olen äidiltäni vuosien varrella saanut.

 

Eräs aamu kahvikupin äärelle mieleen juolahtikin ajatus, miksi näistä ei voisi kerätä samanlaista sudenpentujen käsikirjan alkua, joka minulta keittiöstä jo löytyy?

 

Miten tehdä itse biopussi?

 

Useammat teistä, jotka seuraatte meitä sosiaalisessa mediassa, olette varmasti jo huomanneet näitä hyötyvinkkejä arjen pikku pulmatilanteisiin.

 

Kerätään ne kuitenkin nyt samaan kasaan, niin on hädän tullessa apu parin klikkauksen päässä.

 

Hyötyvinkki osa 1:

 

Palasaippuan -ja shampoon säilytys. Itsellä on kyseiset tuotteet olleet käytössä jo vuosia. Mikä heti alkumetreillä meinasi koitua ongelmaksi, oli näitten säilytys, sekä miten ne saisi hyödynnettyä viimeiseen muruseen asti.

 

Pyykinpesussa käytettävät pienet pesupussit on kätevä ratkaisu ongelmaan.

 

Palat pääsevät pussin ilmavuuden ansiosta kuivahtamaan aivan loistavasti käytön jälkeen ja kulkevat kätevästi pussissa mukana reissuilla.

 

Kaiken muun hyvän lisäksi, saat kaiken hyödyn irti myös niistä pikku murusista, mitä paloista on enää lopuksi jäljellä. Hierot vain pussin läpi niitä käsiin tai sitten ihan suoraan hiuksiin.

 

Hyötyvinkki osa 2:

 

Itsetehty biopussi. Roskien lajittelu on ollut perheessämme tuttua puuhaa jo aivan pienestä pitäen.

 

Yksi aivan mainio vinkki, mikä tarttui äidiltä mukaan kun omaan kotiin muutti, oli biopussin teko materiaaleista mitä varmasti miltei jokaisesta kodista löytyy.

 

Meillä kotona kaikki perheenjäsenet ovat pitäneet aina leipomisesta. Kipinää leipomiseen entisestään sai tuosta aiemmin mainitsemastani ruokakirjasta, sekä siitä mitä muuta hyötyä sämpylöiden pyörittelystä voi kotona seurata.

 

Saat nimittäin maatuvan biopussin tyhjentyneestä jauhopussista.

 

 

Toinen vaihtoehto on, että taittelet sellaisen sanomalehdistä.

 

Sanotaan, että kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, mutta uskon että video ajaa asiansa vielä paremmin ja tästä klikkaamalla, saat ohjeet kädestä pitäen miten tuon biopussin saat helpoiten kasailtua kotona.

 

Miten saan sitkeät tahrat pois vaatteista?

 

Hyötyvinkki osa 3:

 

Huuhtelukirkaste astianpesukoneeseen. Monesta kodista löytyykin jo tuo meidän kuuluisa, myrkytön konetiskijauheemme.

 

Jaksamme aina muistuttaa konetiskiaineidemme käyttäjiä huuhtelukirkasteen tärkeydestä.

 

Saat tehtyä tuon huuhtelukirkasteen vallan helposti itse kotona väkiviinaetikasta.

 

Sekoitussuhde on niinkin yksinkertainen kuin 1 osa etikkaa ja 2 osaa vettä. Huuhtelukirkastetta säiliöön maksimiin saakka, ja lisäillään sitä aina aika ajoin.

 

Toki vielä helpommalla pääsee, kun nappaa meiltä tilaukseen mukaan huuhtelukirkastepullon samalla kun tilailee täyttöä purnukoihin.

 

Myös meidän huuhtelukirkaste on täysin myrkytön ja etikka pohjainen, mutta siinä on käytetty aitoa sitruunaa tuomaan lisää tehoa. Päädyt käyttämään kumpaa tahansa versiota, luonto kiittää taatusti molemmissa tapauksissa.

 

Hyötyvinkki osa 4:

 

Sitkeät tahrat vaatteissa. Elämme tällä hetkellä marjastuksen kulta-aikaa, ja metsät notkuvat pullollaan mustikoita ja muita marjoja. Mustikka on erittäin terveellinen ja allekirjoittaneen yksi lempi marjoista.

 

Ainut huono puoli siinä on, että sillä saa kyllä hyvän sotkun aikaseksi niin sormiin kuin vaatteisiin. Ja ei kovin helpolla niistä vaatteista irti lähde.

 

 

Eräänä päivänä äitini oli käynyt jälleen aamuisella retkellä metsässä ja housut näyttivätkin siltä, että kyllä sieltä oli mustikoita löytynyt.

 

Urbaani legenda kertoi joskus sappisaippuan olevan aivan onnen omiaan tahrojen puhdistukseen. Aina kaikki uusi vähän epäilyttää, mutta ei kuitenkaan niin paljon, että se kannattaisi jättää kokeilematta.

 

Äiti kasteli housut, hankasi sappisaippuaa oikein antaumuksella tahroihin ja jätti housut altaaseen kaikkine saippuoineen likoamaan.

 

Housut aivan vahingossa unohtuikin siinä kaikkea muuta puuhatessa pariksi tunniksi sinne veteen lillumaan, mutta herranen aika. Ei jälkeäkään enää mustikasta.

 

Vielä viimeistelyksi hän laittoi housut pesukoneeseen, matkaan 2rkl meidän ecokoti® pyykkipulveria ja housut olivat kuin uudet.

 

Hyötyvinkki osa 5:

 

Hellan puhdistus. Pikkusiskolla ja minulla on paljon yhteistä, muun muassa se että maitoruokien kanssa ei olla koskaan oltu mitään eksperttejä.

 

Ruoat palaa aina pohjaan, tai ne kiehahtaa kattilan reunan yli. Siinä sitä onkin aina ihmettelemistä, miten hellan saa puhtaaksi tämän fiaskon jälkeen.

 

Toki kaupat notkuu vaikka mitä hellanpuhdistusaineita.

 

Mutta entä jos sitä ei kotoa löydy, kauppaan ei jaksaisi pelkästään tuon puhdistusaineen takia lähteä, ja muutenkin haluaisi löytää sellaisen keinon, ettei mitä tahansa myrkkyä olisi keittiön pinnoilla.

 

Yksi puhelu äidille ja taas alkoi homma onnistumaan. Kaapista löytyi kuin löytyikin sokeripaloja, ja tällä hellan sai putsattua varsin vaivattomasti.

 

Kastelet sokeripalan tilkalla vettä, tai kostutat pestävän pinnan ja eikun  hankaamaan.

 

Tämä sama vinkki toimii myös tuon kattilan pesuun, joka kärsi taas tästä vellin keittelystä. Ei tarvinnut vaivata jalkojaan kauppareissulla, eikä kantaa kalliita myrkkyä kotiin.

 

Näillä päästään jo hyvästi alkuun arjen askareissa.

 

Jotta homma kestäisi mielenkiintoisena, päätetään vinkkailut tältä erää tähän. Puolet saloistamme olen teille nyt paljastanut ja ensi kuussa kirjoittelen lisää näitä arjen mahtavia vinkkejä! 💚

 

Eco terveisin,

 

Salla  

Edellinen artikkeli Hyötyvinkit arkeen osa 2
Seuraava artikkeli Miksi myrkytön pyykinpesuaine?

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal €0,00
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods