Siirry eteenpäin
Ecokoti täyttää 4 vuotta ♡ Alekoodilla SYNTTÄRIT4 saat 4 % alennuksen koko kaupasta (ei koske ale-tuotteita tai lahjakortteja) ♡ Tarjous voimassa 26.9.-2.10. ♡
Ecokoti täyttää 4 vuotta ♡ Alekoodilla SYNTTÄRIT4 saat 4 % alennuksen koko kaupasta (ei koske ale-tuotteita tai lahjakortteja) ♡ Tarjous voimassa 26.9. - 2.10. ♡
Hyötyvinkit arkeen osa 2

Hyötyvinkit arkeen osa 2

On aika lunastaa lupauksensa ja jatkaa siitä, mihin viime kuussa jäätiin. Syksy alkaa olla jo täydessä vauhdissa, ja itsellä ainakin tulee syksyisin samanlainen siivousvimma, mikä on kevään korvilla.

Kovasti olen aina ollut jouluihmisiä, joten juhlapyhien lähestyminen alkaa varmasti kutkuttelemaan ja siivouspuuhat pääset aivan uusiin ulottuvuuksiin. Pidemmittä puheitta mennään itse asiaan.

Kuinka puhdistan kalkin kylpyhuoneesta?

Hyötyvinkki osa 6:

Kalkin puhdistus. Edellä mainittu on varmasti monen kylpyhuoneen riesa, ja tähänkin on olemassa varmasti jos jonkinmoista pesuainetta, suihkeena ja vaahtona.

Mieluummin taas lähtisin kokeilemaan jotain luontoystävällisempää vaihtoehtoa ja mielellään sellaista mikä löytyy kotoa.

Taannoin tuli taas kokeiltua jotain uutta reseptiä, jonka seurauksena jäi ylimääräiseksi pyörimään sitruuna jääkaapin nurkkaan.

Siivouspäivä valkeni jälleen, ja mieleeni muistui eräinen kahvituokio äidin kanssa, mihin muuhun sitruuna käy, kun vain ruoan laittoon.

Halkaisin sitruunan kahtia, ja ei muuta kuin kylpyhuonetta hankaamaan. Hanat, suihkut, kaakelit, kaapit, suihkunseinä, kyllä sai kalkkitahrat kyytiä.

Sitruunalla hangattua, viimeistellään nuo pestyt kohdat kostella rätillä ja kylpyhuone oli kuin uusi.

Koska tämä sitruuna on mitä ihmeellisin ja tehokkain luonnon oma pesuaine, on se suurin syy miksi meidän ecokoti® yleispesutiiviste on suurimmaksi osaksi juuri tätä itseään.

Parhaimman lopputuloksen saa hyvin yksinkertaisilla ainesosilla, eikä myöskään ole tarvetta käyttää mitään luontoa kuormittavia myrkkyjä.

Hyöty vinkki osa 7:

Tukkiutunut viemäri. Kun kerran siellä kylpyhuoneen puolella jo oltiin, niin jatketaan samalla teemalla. Aina silloin tällöin tulee huomattua, että vesi jää pitkäksi aikaa pyörimään altaan pohjalla.

Voi piru, viemäri mennyt tukkoon.

Tähänkin onneksi löytyi apu kodin kaapeista, eikä taaskaan tarvittu erikseen lähteä kauppareissua heittämään. Tarvitset vain keitettyä vettä, lämmitettyä etikkaa, suolaa ja ruokasoodaa.

Nyt sinulla on tarvitsemasi ainesosat ja toimintasuunnitelma kuuluu näin:

  1. Kuumenna vesi ja lämmitä etikka.
  2. Tee suolasta ja soodasta sekoitus 1:1.
  3. Kaada seos viemäriin ja perään kuumennettu etikka.
  4. Lopuksi kuuma vesi.

Toimii kuin unelma, mutta tämän lisäksi, muista myös aika ajoin tyhjentää hajulukko niin wc -kuin keittiöaltaista.

Hyöty vinkki osa 8:

Harmaantuneet kattilat ja ruokavälineet. Mikään ei ole ikuista, ja ajan saatossa astiat alkavat väkisin menettää uutuuden loistettaan.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kaikki on heitettävä kierrätykseen ja kipitettävä astiakaupoille.

Tarvitset tuttuun tapaan väkiviinaetikkaa ja hellan. Laita ruokavälineet kattilaan ja etikkaa päälle, niin että ne peittyvät. Laita kansi päälle ja anna kiehua kaikessa rauhassa.

Kantta raottaessa, varo kuumaa etikka höyryä!

Nostele välineet kattilasta ja huuhtele ne. Lopuksi voit pyöräyttää kattilassa olevaa etikkaa tiskiharjalla, huuhdella, ja samalla tuli kattila pestyä. Lopputuloksena saat aivan uuden veroiset ruokailuvälineet ja kattilan.

Hyöty vinkki osa 9:

Imurointipuuteri. Muistelen jossain vaiheessa tämän olleen melkoinen hittituote jokaisessa kodissa. Myönnän itsekin joskus hypistelleeni noita kauppareissujen aikana, mutta en jostain kumman syystä niitä kuitenkaan kotiin tuonut.

Eräs päivä joulun alla, tuli kuitenkin mieleeni että olisipa kiva saada jotain joulun tuoksua kotiin siinä siivouksen lomassa.

Pullaa en jaksanut ruveta leipomaan, eikä pipareiden paistokaan sillä hetkellä houkutellut tippaakaan.

Ongelmaan löytyi ratkaisu tällä kertaa pikkusiskoltani, joka neuvoi ripottelemaan jotain maustetta mattoihin ja sohviin. Sitten vaan imuroimaan ja tuo valitsemani mausteen tuoksu leviäisi ympäri asuntoa.

Tuumasta toimeen ja heittelemään kanelia pitkin lattioita. Ja voin kertoa, että tämä toimi kuin unelma.

Kotona oli siivouksen jälkeen siistiä, ja tuo ihana kanelin tuoksu leijaili vielä pitkään ilmassa. Mikä parasta, voit käyttää mitä maustetta tahansa tähän kikkaan, ja saat aina haluamasi tuoksun kotiin.

Kuinka puhdistan astianpesukoneen?

Hyötyvinkki osa 10:

Astianpesukoneen puhdistus. Kovin usein ei ainakaan itse tule edes ajateltua, että myös astianpesukone itsessään kaipaa puhdistusta.

Jotenkin automaattisesti vaan mieltää, että siinä se puhdistuu samalla kun astioita pestään, mutta eihän se nyt aivan niin mene.

Kone olisi hyvä pestä vähintään kerran kuussa.

Tällä lisäät huomattavasti pesutehoa, sekä elinikää koneellesi. Astioista kuitenkin jää aina jotain ylimääräistä koneeseen, vaikka kuinka tehokasta esihuuhtelua harrastaisi.

Keino tähän on varsin yksinkertainen. Lisäät sitruunahappoa 1-2rkl pesuainelokeroon, etikkaa huuhtelukirkastelokeroon ja kone tyhjiltään pyörimään kuumimmalle pesuohjelmalle.

Kyllä kone kiiltää ja kiittää tämän käsittelyn jälkeen.

Toivottavasti näistä jotain jäi sinulle sukan varteen tulevaisuutta ajatellen. On ihmeellistä, mitä kaikkea hyötykäyttöä ihminen keksiikään niillä materiaaleilla, mitä kotoa jo löytyy.

Aina ei tarvitse kantaa kymmentä eri pesuainepurkkia kotiin, kun aloittaa siivouspuuhat, ratkaisu löytyy joka kerta lähempää kuin uskoisikaan.

Ensi kuussa taas uudet seikkailut, nautitaan nyt syksyn alkavasta värikirjosta! 🌞

Eco terveisin,

Salla

Edellinen artikkeli Miten pestä kodinkoneet ekologisesti?
Seuraava artikkeli Hyötyvinkit arkeen

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal €0,00
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods