Siirry eteenpäin
Yrityksemme kasvu ja kehitys

Yrityksemme kasvu ja kehitys

Artikkeliin päivitetty linkit tuotteisiin 9.6.2022

Ihana syksy ja alkava talvi. Tähän vuodenaikaan liittyy paljon muutakin, kuin vain puissa vaihtuvat värit, pimenevät illat ja kynttilän valossa tunnelmointi. Kaksi vuotta sitten näihin aikoihin joimme lasit kuohuvaa ja päätimme alkaa yhdessä perheemme kanssa yrittäjiksi.

Elettiin vuotta 2018, päätös oli saatu aikaseksi ja Oona ryhtyikin heti hommiin. Tuhansia työtunteja myöhemmin meidän taitava atk-nero oli saanut meille ihan oikean verkkokaupan aikaiseksi. Nimen kanssa meillä oli alkuun hieman vääntöä, mutta kun sana ecokoti tuotiin pöytään niin ei siitä ollut enää epäilystäkään minkä nimen alla sitä haluaa töitään tehdä.

Ensimmäiseksi työtilaksemme valikoitui ruhtinaalliset 15 m² tilaa Miran ja Karin omistamasta naapuri yksiöstä heidän seinän vierestä. Sylikkäin Oonan kanssa istuskeltiin ja tehtiin pyykkietikkaa, liimailtiin pulloihin etikettejä. Mukaan tuli myös hetkeä myöhemmin pyykkipulverin valmistus. Siihen päälle vielä asiakkaitten tilausten pakkaaminen.

Lähetyslistat ja postituslaput käytiin luonnollisesti tulostamassa seinän takana Miran ja Karin koneella. Tilanpuutteen vuoksi, ei niin kutsua varastoa ollut mahdollista kovinkaan paljon etukäteen tehdä, vaan elettiin oikeastaan kädestä suuhun.

Ecokoti® pyykkietikka ja pyykkipulveri

Alkuun se tilanne jaksoi hieman naurattaa kaikkia, kunnes tajuttiin, että meidän tuotteilla on ihan oikeasti kysyntää. Kysyntää niin paljon, ettei tuo naapurintyttöjen näperrys enää riittänyt, vaan tarvittiin ihan oikeita työtiloja.

Vuosi 2019 etsinnät käynnistyivät ja eteen siunaantui 70 neliön edestä liiketilaa. Meidän perheen ensimmäinen ihan ihka oikea työpaikka! Tuntui niin hurjalta tehdä ensimmäisiä kertoja tuotteita, kun ei tarvinnut istua pahvilaatikoiden keskellä toisen varpaat suussa.

ecokoti 

Siinä missä kehityttiin neliöiden puutteessa, koimme, että on aika mennä eteenpäin myös tuotekehittelyssä. Moni varmasti muistaakin meidän ensimmäiset ecokoti® pyykkietikkapullomme, jotka olivat muovia ja etiketit jopa hieman koruttomia. Ei selvästikään vielä edes ymmärretty mihin kaikkeen me ihan oikeasti pystyisimme.

Reseptiä ei koettu tarpeelliseksi hirveästi lähteä muuttelemaan, mutta uusia variaatioita alettiin kehittelemään, ja tämä tuotekehittely jatkuu vielä varmasti pidemmälle missä nyt ollaan menossa. Muovipullot vaihtuivat lasisiin, kestäviin vaihtoehtoihin. Etiketeistä tuli syötävän komeita Oonan käsittelyn jälkeen. Minä taas puolestani eräällä metsäreissulla sain päähäni ajatuksen metsän tuoksuisesta pyykkietikasta. Syntyi meidän oma Metsän Kutsu -pyykkietikka, jonka pääaineena on tuore havu.

 ecokoti

Pyykkipulverimme oli myös alun alkaen minun aikaansaannokseni. Muistan aina kuinka pienenä tyttönä mummi ja äiti molemmat ovat opettaneet, että ruokasoodalla voi tehdä kaikkea muutakin kuin käyttää sitä leipomiseen. Ajatusta kehittelemällä ja ainesosia sotkemalla saatiin aikaiseksi meidän oma ecokoti® pyykkipulverimme.

Tässäkin pakkaus on kokenut muutoksia ajan saatossa, ja paperipussin rinnalle nousi lasipurkki, joka tukee myös ajatustamme kestävästä kulutuksesta. Paperipussit jäivät valikoimaan luonnollisesti täyttöpakkauksen muodossa, ja nämä pakkausmuodot ovat olleet aivan hyvät.

Reseptiä tosin teki mieli taas hieman viilailla. Tässä vaiheessa astui kehiin meidän porukan musta hevonen, Kari, joka omassa pienessä hiljaisuudessaan kehitteli varmastikin parhaimman mahdollisen pyykkipulverin mitä maa päällään kantaa.

Ei siihen isoja muutoksia toki tarvinnut tehdä, muutamaa ainesosaa muuttamalla pystyttiin takamaan entistäkin parempi pesuteho. Apua saatiin hieman Ranskan suunnalta, jonne kaikkien yllätyksenä Kari oli ottanut yhteyttä.

ecokoti

Kun nyt lähti puheeksi nämä Karin kemistin lahjat, ei pidä unohtaa meidän astianpesuaineita. Meidän oma myrkytön konetiskijauheemme on ollut alusta asti Karin käsialaa. Tuotekehittely pääsi aivan valloilleen näissä meidän uusissa tiloissa, vaikka alkuun oli taidettukin tehdä jo vähän omia pikku testejä heidän omassa keittiössä.

Päätettiin jo heti konetiskiaineitten markkinoille tullessa, että näiden pakkausvaihtoehdot tulisi olla samat kuin pyykkipulverilla. Tuo kuvan kaunis lasipurkki, sekä täyttöpussi.

Vaikka konetiskiaineemme hoitaa jo tälläkin hetkellä kiitettävästi astiat puhtaaksi, on senkin reseptiä tässä vuoden päivät viilailtu. Vielä koittaa sekin päivä, kun tuo sydäntablettimme on aivan täydellinen.

Koettiin myös pienoisia yllätyksiä näihin uusiin työtiloihin päästessämme mihin kaikkeen meidän työmyyrä Mira pystyykään. Mira on ollut aina meillä se joka hoitaa ne yrityksen haastavimmat asiat, eli kun puhutaan rahasta, budjetoinnista, kirjanpitoon liittyvistä asioita, ja siis no, kaikesta siitä mistä minä itse henkilökohtaisesti en ymmärrä yhtään mitään.

Tämän kaiken lisäksi, Mira paljastui varsin taitavaksi ompelukoneen käyttäjäksi. Toki tämä nyt oli itsellä jo tiedossa aina, niin monet housut ja paidat on tullut vietyä äidin tykö korjattavaksi. Aivan kuin liukuhihnalla alkoi valmistumaan erikokoisia pesupusseja ecokoti nimikkeen alle.

Toinen yllätys tuli myöskin myöhemmin, kun Mira ilmoitti alkavansa valmistaa yleispesutiivistettä. No sehän kävi enemmän kuin hyvin meidän muiden pesuaineiden joukkoon hyllyille notkumaan. Ja huomattiin myös yleispesutiivistettä valmistaessa mitä muuta näillä samoilla ainesosilla voikaan valmistaa.

ecokoti

Siinä missä Mira ja Kari täydentävät toisiaan avioliiton auvoisessa satamassa, tapahtuu tämä näköjään myös työelämässä. Karin tekemät konetiskiaineet saivat pian ystäväkseen Miran tekemän huuhtelukirkasteen. Täydellinen pari oli syntynyt monessakin mielessä.

Ecokoti® yleispesutiivistettä jatkojalostettiin myös hiljattain, jo ihan asikkaidemme pyynnöstä. Tilattiin suihkepulloja monta laatikkoa, ja valikoimaan saatiin ecokoti® Siivoussuihkeet, vahva ja laimea. Suihkeitten pullot ovat kestävää, tyylikästä lasia tottakai. 

Me tarvitaan lisää tilaa!

Nyt kuitenkin eletään vuoden 2020 loppupuoliskoa ja meillä on taas jälleen yksi muutto takana. Niin vain kävi ilmi, että Ahlströminkadun tilatkin alkoivat tuntumaan ahtaalta ja oli aika pakata tavarat laatikkoon ja liikkua elämässä eteenpäin, ennen kuin taas löytyy jonkun varpaat omasta suusta.

Muutimme ihan huikeisiin 140 neliön tiloihin pari viikkoa sitten. Alkuun aivan hirvitti mitä me tällä kaikella tilalla oikein tehdään, mutta se on vain tosiasia ettei tämän kokoista yritystä enää vain pyöritetä tuolla pienessä lintukodossamme. Mahdollisuus tehdä entistä suurempia määriä tuotteita varastoon ja hankkia työkoneita, mahdollistaa vaan yrityksemme kasvamisen entisestään.

Tämä muuttopuuha sattuikin aivan passeliin saumaan, kun myös joukossamme tapahtui hiljattain muutoksia. Aluksi meitä oli neljä ahertajaa ja nyt syksyn korvilla saimme joukkoomme Oskari Uotisen, meidän tietokonegurun, joka auttaa meitä entisestään yrittäjän tuiskuisella polulla.

Näiden edellä mainittujen muutosten lisäksi, päädyttiin myös uuteen aluevaltaukseen. Ecokoti aloitti varainhankinta toiminnan, koska haluamme auttaa perheen pieniä kerryttämään koulujen ja harrastekerhojen retkikassoja. 

Kaksi vuotta menty elämää eteenpäin yrityksen perustamishetkestä, ja päivääkään en tästä taipaleesta kadu. Meillä on paras joukko kasassa, ja yritys ei olisi mitään ilman näitä hienoja ihmisiä.

Meidän tuotteilla on myös korvaamaton jälleenmyyjä verkosto sekä maailman parhaimpia yhteistyökumppaneita. Esimerkkinä aina niin ihana Satu Rämö, joka on meistä pariinkin otteeseen blogitekstiä kirjoitellut. Mutta ilman meidän ihania asiakkaita, emme saisi toteuttaa meidän unelmaamme päivittäin, suurin kiitos siitä.

Voisin melkein loppuun todeta, että nyt eletään minun suosikki vuodenaikaani. Itse henkilökohtaisesti tunnen olevani tällä hetkellä eniten elossa, ja selvästikin onni suosii meidänkin yritystä aina syksyn korvilla. Mitähän kaikkea ensi syksy tuokaan meille tullessaan?

Toivotankin siis mitä ihaninta joulun odotusta Sinulle. Voin itse paljastaa kuunnelleeni joululauluja jo lokakuusta lähtien, heti kun ensimmäisen lumihiutaleen ikkunalta bongasin. 

Eco terveisin,

Salla

Edellinen artikkeli Miten valmistetaan täysekologiset ja myrkyttömät pesuaineet?
Seuraava artikkeli Miten pestä kodinkoneet ekologisesti?

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal €0,00
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods