Siirry eteenpäin
♡ Toimitus alkaen 4,99 € | Ilmainen toimitus yli 80 € tilauksille | 100 päivän ilmainen palautusoikeus ♡
Luonnonkosmetiikkaa hiuksille

Luonnonkosmetiikkaa hiuksille

Mikä on sinun lempi asiasi kesässä? Mikä on se juttu, jota odotat koko pitkän talven päästäksesi kesällä nauttimaan? Tuoreet mansikat, valoisat ja loputtomalta tuntuvat yöt, ensimmäinen kosketus varpaanpäässä järveen pulahtaessa. Minulle vuoden kohokohta on kesän ensimmäinen mökkireissu, ja erityisesti rantasauna.

Henkeni salpautuu joka kesä, kun katson ympärilleni. Suomen kesä on yksi kauneimpia asioita maailmassa, ja se luonnon vihreyden määrä saa joka kerta fiiliksen kattoon. Oli sitten kyseessä loma, tai työpäivä.

Kiintymykseni juuri tuohon rantasaunaan juontaa varmasti juurensa lapsuudesta. Muistan aina kesän ensimmäiset päivät mummin luona ja ensimmäiset reissut saunaan. Saunassa paiskottiin siskon kanssa kilpaa ukin koivusta tekemällä vastalla. Sieltä kirmattiin lopuksi suoraan järveen.

Illalla kun käpertyi viileään aittaan nukkumaan, hiukset tuoksuivat aina koivulta.

Lapsuutemme kesät olivatkin suurin inspiraatio, kun lähdettiin tuotekehittelyä suunnittelemaan koivusuihkeen kohdalla. Miten saataisiin pullotettua tuoksu, ja tunne mikä tulee aina lapsuuden kesiä muistellessa mieleen?

Kesän kohokohta pullossa

Ecokoti® Koivusuihke on aidoista koivunlehdistä valmistettu hoitosuihke hiuksille. Tuotteessamme ei ole ainoastaan lumoava tuoksu, vaan se tekee ihmeitä kaikille takkuhiuksille. Itselläni tuote on ollut käytössä aina sen syntyhetkestä asti, ja mielelläni kerron nyt enemmän tästä tuotteen käytöstä.

Kuten jo aiemmin mainitsin, tuote on valmistettu koivun lehtiä uuttamalla. Koivusuihketta valmistetaan myös talvisin, jolloin käytössä ovat kesän aikana varastoidut koivunlehdet. Tuoksu ei toki ole täysin samanlainen, kuin mitä tuoreista lehdistä saadaan.

Koivusuihkeen tuoksu on muutenkin mieto, ja tuoksuu juuri sopivasti koivulle. Älä siis odota samaa lopputulosta, kuin olisi kaadettu pullollinen löylytuoksua niskaan. Makuasioista taasen ei voi kiistellä, ja jos haluat hiustuotteesi tuoksuvan voimakkaasti, tämä ei ole välttämättä oikea tuote sinulle.

Tuoksu asiat eivät kuitenkaan tuotteen toimivuuteen vaikuta mitenkään, ja muut hyödyt säilyvät läpi vuoden. Ecokoti® Koivusuihke antaa hiuksille kiiltoa, vähentää hiusten liukkautta, selvittää takut ja vie siinä sivussa sähköisyyden mennessään. Tuotetta voit myös käyttää kuiviin hiuksiin muotoilusuihkeen tavoin.

Millainen hiuspohja sinulla on? Oletko kokenut ongelmia hiustenhoidon suhteen? Itselläni on välillä sangen haasteellinen luonnonkihara hius. Hiuspohja rasvoittuu suhteellisen nopeasti, latvat taas puolestaan ovat välillä niin kuivat ja karheat.

En myöskään helpota tilannettani suoristamalla hiuksiani lähes päivittäin ja käyttämällä hiusten muotoilutuotteita...

Palashampoo on kulkenut mukanani jo pitkän ajan, vaihtelevalla menestyksellä. Olen aikoinaan kirjoittanut aiheesta blogiartikkelin ja jos olet kiinnostunut kyseisen tuotteen käytöstä, linkkaan sinulle artikkelin tähän alle.

Lue artikkelini palashampoon käytöstä tästä.

Verkkokauppamme valikoimasta ovat poistuneet jo suurimmilta osin Nurmen tuotteet, mutta asiansa ajaa vallan mainiosti ihanat Tundran palashampoot. Itselläni on käytössä tällä hetkellä Tundra Natural Villiyrtit & Teepuu palashampoo.

Kaikki palashampoita käyttäneet tietävät, että alku voi olla hieman takkuinen. Menee hetki, ennen kuin hiukset tottuvat uuteen tuotteeseen, mutta kuten olen aiemmin tekstissäni todennut, lopussa kiitos seisoo.

Palashampoo ja koivusuihke - match made in heaven

Minulla oli hetki, kun käytin perus markettishampoota ja hoitoainetta hiusteni pesuun. En ollut silloiseen palashampooseeni tyytyväinen, ja jätin sen leikin sikseen. Nyt kuitenkin otin uuden palan testaukseen, jotta pääsen tekstin pätkää kirjoittelemaan, ja onneksi tämän liikkeen tein.

Ero on ollut huikea.

Hiukset tuntuvat paksummilta, eloisammilta palashampoon käytön jäljiltä. Tiedän tosin, ettei shampoon vaihto ole ainut pelastus, joka minun hiuksilleni on tapahtunut. Koivusuihke on tehnyt tehtävänsä, täydentääkseen tuon shampoon kanssa pesutehon.

Etenkin näillä helteillä on hiukset kiittänyt syvästi minua koivusuihkeen käytöstä. Tuote antaa juuri kiharan hiukseni tarvitseman kosteutuksen auringon paahtamiin päiviin.

Olen monesti lukenut, että palashampoota käytettäessä, et tarvitse erillisiä hoitoaineita. Itselläni ainakin on ongelmia takkuisuuden suhteen. En tiedä johtuuko villeistä kiharoistani vai mistä, mutta tarvitsen jonkun suihkeen pesun jälkeen helpottamaan harjausta.

Koivusuihke on ollut onnen omiaan siihen, että saan takut selviteltyä. Samalla pystyn jatkamaan hiusteni hoitoa luonnonmukaisilla tuotteilla.

Pesen hiukset joka toinen päivä. Alkuun palashampoon kanssa hiukset voivat tuntua hieman rasvaisimmilta kuin normaalisti, mutta sitä ei kuitenkaan kannata säikähtää. Hiukset tottuvat parin viikon kuluessa luonnolliseen shampooseen kemikaaliseosten sijaan, sekä päänahan talin- ja rasvaneritys tasaantuu.  

Jokaisen hiustenpesun jälkeen olen suihkuttanut koivusuihketta märkiin hiuksiin ja harjannut ne. Mahtava tuote siinäkin mielessä, että olen pystynyt käyttämään sitä myös muotoilusuihkeen tilalla. Suihkautus kuiviin hiuksiin, kuivaus ja teet kampauksestasi sellaisen, kun haluat. Kunniasanalla tämäkin toimii.

Arjen luksusta kylpyhuoneeseen

Kuukauden käytön jälkeen, täytyy taas todeta, että kyllä tämä palashampoo ja koivusuihke kombo on minun juttuni. Hiukset tuntuvat tuuheammilta, paksummilta, sekä näyttävät ylipäätään hyvinvoivilta.

Koivusuihkeen ansiosta, hiukset kiiltävät ja minunkin kiharani tuntuvat pehmeämmiltä, entisten takkukiharoiden sijaan. Kiharoista puheenollen, tämä koivusuihke onkin onnen omiaan curly girl -metodia käyttäville, juuri sen luonnonmukaisten ainesosien puolesta.

Kenelle sitten näitä tuotteita voisi suositella?

  • haluat pestä hiuksesi luonnonmukaisilla pesuaineilla, ilman ylimääräisiä kemikaaleja
  • olet kärsivällinen ja haluat panostaa hiusten hoitoon, täydellistä lopputulosta ei synny yhdessä yössä
  • kyseessä on pienyrittäjien käsityönä valmistamia tuotteita, olet siis valmis maksamaan niistä enemmän kuin 2euroa.
  • tahdot vähentää muovijätteen määrää kotitaloudessasi
  • rakastat hemmotella itseäsi näillä luonnonkosmetiikan luksustuotteilla

Täytyy tunnustaa, että aiemmin jouduin pettymään palashampoon suhteen. En väitä, että itse tuote olisi ollut huono, se ei vain yksinkertaisesti soveltunut minun päähäni. Nyt olen kuitenkin eri mieltä, ja Tundran shampoo tuli meille jäädäkseen. Pala on juuri sitä mitä kuivan karhea hiuskiehkurani on janonnut.

Tundran käsintehdyissä palashampoissa on ihanaa öljyä, joka hoitaa hiuksiasi, ja näiden palojen tuoksu yhdistettynä koivusuihkeeseemme on täydellinen. Ripaus jälleen arjen luksusta kylpyhuoneeseesi ja itsellesi.

Pesukertojen jälkeen, hiukset ja päänahka tuntuvat OIKEASTI puhtailta. Aluksi varoitellaan, ja minäkin aiemmin tekstissäni puhuin hiusten rasvoittumisesta ja takuista. Pakko on kuitenkin oman kokemuksen pohjalta kertoa, että en missään vaiheessa ole huomannut ylimääräistä rasvoittumista.

Pesen edelleen hiukseni joka toinen päivä, eivätkä silti hiukseni jätä rasvavanaa perääni. Hiukseni eivät myöskään ole takkuuntunut tavanomaista enemmän, joten täysi kymppi shampoon valmistajalle, sekä koivusuihkeen tekijälle!  

Huomasin myös, että hiuksia on helpompi käsitellä. Niissä tuntuu olevan luontaista pitoa! Ei ole sellaiset liuhu luikkaat, jotka ei kestävät hyppysissä vasta kun niitä on puoli tuntia tupeerannut ja työntänyt purkillisen lakkaa päähän. Aamuisin hiustenlaitto on nykyään siis super helppoa.

Hämmästyin tässä eräs päivä, kun katsahdin suihkutuokion aikana suihkun hyllykköä. Mikä olikaan se purkki määrä ennen, joka lojui pitkin hyllynreunoja. Kymmeniä eri tuotteita, mutta silti hiukset eivät todellakaan näyttäneet siltä, että hyvin menee.  

Nyt siinä hyllyssä nököttää tasan yksi purkki. Koivusuihke. Pussissa roikkuvat palashampoo ja saippua.

Voiko kylpyhuoneessa säilyttää kasveja? Koriste-esineitä? Onko kenelläkään mitään vinkkejä mitä saisi hyllyn täytteeksi, ettei tuo koivusuihke näyttäisi niin yksinäiseltä?

Rakasta sinäkin hiuksiasi myrkyttömästi.

Ihanaa kesän jatkoa! 💚

Eco terveisin,

Salla

Edellinen artikkeli Miksi vaihtaisin ekologiseen pyykinpesuaineeseen?
Seuraava artikkeli Miten tehdä itse pyykkietikkaa?

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal €0,00
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods