Siirry eteenpäin
Toimituskulut alkaen 4,99 € ♡ Ilmainen toimitus yli 80 € tilauksille ♡ 100 päivän ilmainen palautusoikeus
Miksi ekologinen konetiskitabletti?

Miksi ekologinen konetiskitabletti?

Päivitetty 21.5.2021

Ekologinen konetiskitabletti, mitä se on?

Mitä tarkoittaa ekologinen konetiskitabletti? Mistä raaka-aineista se on valmistettu? Paljon kysymyksiä, mutta mistä löytää vastauksia. Klikkaamalla tästä, pääset jo ensimmäisenä tutkimaan lähemmin valmistamiamme konetiskitabletteja.

Ecokoti® Konetiskitabletit valmistetaan ainoastaan luonnon omista raaka-aineista ja näin ollen INCI- luettelo on selkeästi näkyvissä ja kaikkien luettavissa. Kaikki tuoteperheemme tuotteet, mukaan lukien nämä hellyttävät sydäntabletit, löytyvät Tukesin virallisesta kemikaalirekisteristä.

Miksi vaihtaisin perinteisen astianpesuaineen ekologiseen astianpesuaineeseen?

Ensimmäisenä ainakin itse yhdistän sanan ekologinen ympäristönsuojeluun, luontoon ja kestävään kehitykseen. Meidän perheellemme ekologisuus on elämäntapa ollut aivan lapsesta saakka. Tätä elämäntapaa kunnioittaen valmistamme myös tuotteemme.

Mutta vastaus kysymykseen, miksi vaihtaa perinteinen konetiskiaine tähän meidän ekologiseen konetiskiaineeseemme, on hyvinkin yksinkertainen:

  • Tuotteemme on myrkytön, se ei vahingoita sinua tai eläimiä
  • Valmistuksessa käytetään luonnon omia kemikaaleja, eikä pesuprosessin aikana astiasi ole kosketuksissa haitallisten aineiden kanssa
  • Konetiskitablettimme ovat takuuvarmasti ympäristöystävällisiä
  • Tuotteemme on täysin hajusteeton, joten se sopii täydellisesti myös hajusteyliherkille
  • Tuote on kotimaisen pienyrittäjän valmistama, ja tuote valmistetaan alusta loppuun saakka Suomessa

Kuinka ekologinen konetiskitabletti toimii?

Konetiskitablettimme resepti on alusta alkaen meidän perheemme sisällä itse kehitelty ja valmistettu.

Ensimmäisten tablettien kohdalla huomattiin parantamisen varaa pesutehossa. Etenkin alueelliset erot veden kovuuden, sekä eroavaisuudet itse astianpesukoneiden kanssa, loivat oman haasteensa Karille tuotteen kehitysprosessiin.

Ongelmat ovat kuitenkin selätetty, ja pesutehoa on saatu nostettua aivan käsittämättömän paljon. Näitä päivitettyjä versioita konetiskitableteistamme on myyty kymmeniä tuhansia heti niiden myyntiin tultua.

Kiitoksen määrä on ollut aivan päätä huimaava ja valmistajana olemme tietenkin onnellisia asiakkaidemme tyytyväisyyteen. Edelleen toki alueelliset eroavaisuudet, ja erilaiset pesukoneet vaikuttavat pesutehoon. Näitä ongelmia ratkotaan jatkuvasti, ja kehitystyö ei varmasti tuotevalmistajalla lopu koskaan.

Konetiskitablettimme toimii kuitenkin moitteettomasti, kun jaksaa perehtyä sen käyttöohjeisiin. Kyseessä ei ole perusmarketin all-in-one tabletti, jonka pesuteho haetaan synteettisillä ainesosilla. Näin ollen parhaan lopputuloksen saamiseksi vaaditaan hieman omaakin panostusta.

Miksi et kuitenkin panostaisi myrkyttömään ja turvalliseen astianpesuaineeseen?

Näin konetiskitablettimme toimii:

  • Esihuuhtele astiasi. Esihuuhtelun voit suorittaa laskemalla vettä altaaseen, tai pesuvatiin, jossa huuhtaiset astioita ennen koneeseen laittoa
  • Annostele 1 tabletti astianpesukoneesi pesuainelokeroon, tai aterinkoriin
  • Käytä konetiskitabletin kanssa huuhtelukirkastetta, sillä sitä ei tabletissa itsessään edelleenkään ole
  • Käytä yli 50asteen ohjelmaa, alhainen lämpötila heikentää pesutehoa ja vastaavasti liian korkea saattaa polttaa lian kiinni
  • Muista puhdistaa säännöllisesti myös astianpesukoneesi esim. sitruunahapolla

Astianpesukoneen pesusta voin kertoa sen verran omasta kokemuksesta, että järkytys oli suuri, kun tämän tein ensimmäisen kerran. Olin todella järkyttynyt siitä lian määrästä, joka koneestani löytyi.

Olin vuosia käyttänyt tavallisia marketin pesuaineita astioiden pesussa, säännöllisen epäsäännöllisesti puhdistanut koneeni jollain kaupan valmiilla litkulla. Tilaisuuden tullen kuitenkin halusin siirtyä hajusteettomaan ja myrkyttömään versioon, koska herranen aika, minähän syön noilta astioilta.

Ensimmäinen kerta, sitruunahappoa kyytiin, ja korkein mahdollinen lämpötila koneeseen. Kaikki mahdolliset ja mahdottoman ruoan jämät olivat päättäneet tulla koloistaan siihen minun silmieni eteen. Puistatti pelkkä ajatus, että olin pitänyt konetta puhtaana ja pessyt sillä astioita, joilta edelleen syön.

Alkujärkytyksestä selvitty ja oli aika ottaa tuo ekologinen konetiskitabletti käyttöön. Edessä oli uusi ongelma. Astiat olivat aivan järkyttävän likaiset, tuntuivat jopa likaisemmilta kuin koneeseen mentäessä, kun luukun avasin.

Välittömästi soitin tabletinvalmistajallemme, että mitä hemmettiä?! Selityspä löytyikin varsin pian.

Sitruunahappo oli vain hieman raapaissut sitä pinttyneen lian pintaa mitä koneen tiivisteisiin ja muihin pikku kolosiin oli jäänyt. Tuo meidän konetiskitablettimme hoiti tehtävän loppuun, ja irrotti loputkin kinkut ja leivänmurut, mitä koneen sisälle oli tullut jemmailtua pahan päivän varalle.

Pesin astiat käsin ja uutta yritystä kehiin. Toisella kerralla astioista tuli hohtavan kirkkaat. Olen todella onnellinen tänä päivänä, kun en heti ensimmäisen vastoinkäymisen kohdalla luovuttanut.

Nyt meillä on jo pitkä taival takana ekologisen konetiskiaineen kanssa, enkä varmasti palaa enää entiseen.

Lue myös: Miten pestä kodinkoneet ekologisesti? 

Ekologinen astianpesuaine on kallista.

Mitä tulee tähän hinta keskusteluun, lopputuloksia on varmasti aivan yhtä monta kuin keskustelijoitakin. Mikä on kallista ja mikä ei? Mistä on valmis maksamaan ja mikä taas ei saa kukkaron nyörejä raottumaan millään keinoin?

Itsellä lähti tämä raha-asia aikoinaan purkautumaan ihan sillä, mistä olen valmis luopumaan, saadakseni jotain muuta tilalle. Ymmärrän sen, että mikä tahansa pienyrittäjän, varsinkin käsityönä valmistetun tuotteen hinta eroaa huimasti siihen, mikä löytyy sieltä kaupan alimmalta hyllyltä piilosta.

Ymmärrän myös sen, että se pienyrittäjä on käyttänyt huomattavasti enemmän aikaa, työtä, omaa rahaakin jopa sen tuotteen markkinoille saantiin. Monen yrittäjän leivän saanti on kiinni juuri siitä kyseistä tuotteesta, jonka hintaa mietin.

Toki on oma lehmä tässäkin ojassa, mutta nyt yrittäjänä ollessa voin sanoa todellakin tietäväni mistä puhun.

Mistä pienyrittäjän tuotteen hinta koostuu? Sitä ei revitä noin vaan hatusta aamukahvin lomassa rahankiilto silmissä ja heitetä lappuun roikkumaan, ihan vaan, että saa kauhistuttaa ihmisiä.

Hinnan taakse on laskettu mm. raaka-ainekulut, mainoskulut, palkkakulut, viranomaisluvat ja verot. Toki nämä kulut ovat myös markettien halvempien tuotteiden hintalapun takana, mutta pienyrittäjän tuotteessa on se etu, että tiedät mistä kyseinen tuote on valmistettu, ja kuka sen tuotteen on valmistanut. 

Raaka-aineita ei tarvitse piilotella, eikä valmistukseen ole valittu vain sattumalta jotain mitä nyt halvimmalla sattuu saamaan. Raaka-aineet valikoidaan tarkasti, ja varsinkin meidän yrityksessä tuotteidemme kotimaisuusaste on ensisijaisen korkea.

Tuotteidemme valmistajat ovat kaikki meidän oman yrityksemme jäseniä, joten jokainen meistä ottaa vastuun valmistusprosessista.

Mutta jos kuitenkin mietitään tätä hinta-asiaa. Ecokoti® Konetiskitabletit 30kpl:n lasipurkissa maksaa 18,90€. Koneellisen hinnaksi jää tällöin 63senttiä.

Jatkossa voit sitten ostaa paperisessa 30kpl:n täyttöpakkauksessa tablettisi, joka maksaa 14,90€. Äkkiä pitkällä matikalla laskettuna hintaa jää silloin koneelliselle 50senttiä. Ei tuo minusta niin ylitsepääsemättömän kalliilta kuulosta…

Tuoteperheemme tuotteista on saatavilla runsaasti näytepakkauksia. Ne ovat kehitelty juuri nimenomaan sitä varten, jos et ole ennen tutustunut ekologisiin pesuaineisiin.

Haluaisin muistuttaa, että ekologisen konetiskitabletin käytön kanssa on muutama jippo, joka kannattaa kertauksen vuoksi vielä tämän tekstin keskiosasta lukea. Ohjeita seuraamalla voin kuitenkin taata, että työ tekijäänsä lopuksi kiittää.

Ekologisista konetiskitableteistamme on saatavilla myös reilu 100kpl:n pakkaus, kun olet päättänyt, että tämä se on jota olet koko elämäsi odottanut. Tuollaisen pakkauksen hinta on 39,90 €, joten koneellisen hinta tipahtaa entisestään aina 40senttiin

Oletko kuullut verkkokaupasta, jossa myydään konetiskiainetta kilomyyntinä? No nyt olet, ja sydämellisesti tervetuloa meille palveltavaksi. 💚

Klikkaa tästä siirtyäksesi meidän kilomyynti osioon.

Myymme konetiskitablettejamme 60kpl:n erissä, joten jos laitat määräksi 1, saat 60kpl:tta sydäntabletteja. Jos laitat määräksi 2, pakkamme sinulle 120kpl:tta jne. Yksi erä maksaa 21€, joten koneellisen hinnaksi jää 35senttiä. Mistähän minä keksin edes tekstin alussa sen kalliin sanan tähän hinta keskusteluun…

Ekologinen astianpesu maksaa 0,63€ - 0,35€. 

Sukella rohkeasti meidän mukaamme ekologiseen elämäntapaamme. Sinunkin astiasi ansaitsee olla myrkyttömästi puhdas. 💚

Palataan asialle taas ensi kerralla! 

Eco terveisin,

Salla

Edellinen artikkeli Miten tehdä itse pyykkietikkaa?
Seuraava artikkeli Miten kierrättää oikein?

Kommentit

Salla - July 15, 2021

Hei Mimma!
Mukava kuulla että olet löytänyt ekologiset pesuaineet! 💚 Ensimmäisenä tulee mieleen kysymykset, minkä asteisella pesuohjelmalla olet astiasi pessyt? Olivatko astiat esihuuhdeltu ennen koneeseen laittoa? Olitko pessyt astianpesukoneesi sitruunahapolla ennen pesuaineemme käyttöönottoa?

Voit laittaa meille sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@ecokoti.com niin selvitellään, mistä johtuu ja autetaan pesuaine toimimaan sinulla :)

Mimma - July 15, 2021

Moikka! Vaihdoin kaikki pesuaineet ekologisempiin. Olin todella tyytyväinen lisätessäni huuhtelukirkasteen normikäyttöön, mutta sitten vaihdoin pesuaineen jauheeseenne. Tämän jälkeen kaikki astiat ovat olleet sameita, laikukkaita ja muoviastioissa jokin inha likakerros. 😱

Mitä siis teen väärin?

Kari - May 3, 2021

Hei Eija,
mikäli astioissa ei ole kuivanutta likaa niin konetistabletit toimii normaalisti. Esihuuhtelulla on iso merkitys varsinkin, jos astiat “seisoo” koneessa useamman päivän. Oikein mukvaa kevään odotusta ja tervetuloa meille palveltavaksi!

Terveisin, ecokodin Kari

Eija Erasvuo - May 3, 2021

Hei,
Toimiiko konetiskiaine kunnolla, jos astiat ovat seisseet 5-7 päivää koneessa?
Asun yksin, joten kone ei täyty niin sukkelaan. Tämän vuoksi huuhtaisen/pyyhkäisen astiat ennen koneeseen laittoa. Sitruunahappoa olen käyttänyt jo kymmeniä vuosia mm. apk:n puhdistukseen.
Ihanaa kevättä!

t: Eija

Jätä kommentti

Käymme kommentit läpi ennen niiden julkaisua.

* Vaaditut kentät

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal €0,00
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods