Siirry eteenpäin
Ecokoti täyttää 4 vuotta ♡ Alekoodilla SYNTTÄRIT4 saat 4 % alennuksen koko kaupasta (ei koske ale-tuotteita tai lahjakortteja) ♡ Tarjous voimassa 26.9.-2.10. ♡
Ecokoti täyttää 4 vuotta ♡ Alekoodilla SYNTTÄRIT4 saat 4 % alennuksen koko kaupasta (ei koske ale-tuotteita tai lahjakortteja) ♡ Tarjous voimassa 26.9. - 2.10. ♡
Miksi myrkytön pyykinpesuaine?

Miksi myrkytön pyykinpesuaine?

Artikkeliin päivitetty linkit tuotteisiin 9.6.2022

Myrkytön pyykinpesuaine - on mitä?

Sisäinen lapseni herää uudestaan henkiin aina näin kesä aikaan, ja tykkään monesti jäädä elämään nostalgisia hetkiä lapsuudestani. Parhaimmat kesäpäivät vietettiin varmastikin serkkupoikien ja pikkusiskon kanssa mummin heinäpellolla. 

Aamulla anivarhain alettiin heinäntekoon, jotta mummin lehmille olisi taas ruokaa varastossa pitkää talvea varten.

Kilpaa möyrittiin pitkin peltoa ja pompittiin heinäkasojen päälle. Yritettiin toki myös auttaa vanhempia parhaamme mukaan ja yhteistuumin saatiinkin muutama heinäpaali siirrettyä pisteestä A pisteeseen B. 

Päivän vähemmän mukavampi hetki olikin sitten iltainen saunareissu. 

Voitte uskoa miten hyvä idea oli möyriä kuivan heinän päällä shortsit ja t-paita päällä. En varmasti koskaan unohda sitä tuskaa, kun heinän pistelemät jalat joutui huuhtelemaan, saatikka saunassa istuskelemaan. 

Iho rikkoutuneena seuraavaan päivään ja vaatteet luonnollisesti pestyinä lähdettiin taas jatkamaan matkaa.

Pyykinpesun jäljiltä ei vain tiennyt kutittiko ihoa nuo edellisen illan heinähumpat, vai liittyikö tähän kenties jotain muuta?

Mikä auttaa ihon kutinaan ja hengitystieongelmiin? 

Pikkusiskoni oireili minua voimakkaammin jo lapsena, ja hänelle ilmestyi useasti mystistä ihottumaa. Pitkään asiaa tutkittiin, kunnes vyyhti alkoi purkautumaan ja osa syy löytyikin luotto pyykinpesuaineesta, jota oltiin jo vuosia käytetty. 

Mitä tekee sisukas suomalainen nainen kun eteen tulee ongelma? Siihenhän etsitään ratkaisu aivan mistä tahansa.

Näin ollen, jo pienenä tyttönä saatiin ensi kosketus myrkyttömään pyykkipulveriin. 

Iho-ongelmat ja lisäksi pesuaineiden voimakkaat tuoksut rasittivat koko perheen hengitysteitä. Eivätkä he suinkaan olleet yksin tämän asian kanssa, vaan kyseessä on lisääntyvä ongelma ihmisten keskuudessa.  

Tänä päivänä enää ei ole hengitysteitä, tai ihoa ollut rasittamassa teolliset kemikaalit. Toki pyykkipulvereiden vaihto itsessään ei ole noita ongelmia hävittänyt pois, mutta selkeästi se on edesauttanut asiaa.  

Pyykkipulvereissamme on saatavilla hajusteettoman version lisäksi sitruunaruoho, piparminttu sekä laventelin tuoksuinen pulveri. 

Hajusteet ovat kuitenkin niin mietoja ja niissä on käytetty hyvin vähän 100% eteerisiä öljyjä, joten ne eivät rasita samalla tavalla ihoa kuin muut voimakkaat kemikaalit. 

Olen myös monesti todennut pyykkietikan olleen pelastus, jahka se tajuttiin vaihtaa huuhteluaineen tilalle.

Pyykit ovat selkeästi raikkaamman tuoksuisia, ja muistan joskus aikoinaan ostaneeni "puhtaan pyykin" tuoksuista huuhteluainetta tai jotain sen tapaista. 

Ei se kyllä ollut lähelläkään puhtaan tuoksuinen, mikäli sitä vertaa tähän lopputulokseen jonka luonnollinen pyykkipulveri ja pyykkietikka saa aikaiseksi. 

Moni kuitenkin säikähtää sanaa etikka, ja voin vakuuttaa että vaatteet eivät siltä pesun jälkeen haise.

Pyykkietikoissamme on käytetty samoja 100% eteerisiä öljyjä kuin pyykkipulvereissa, joten myös tästä valikoimasta löytyvät sitruunaruoho, piparminttu sekä laventeli. 

Kirsikkana kakun päällä keimailee aivan spesiaali pyykkietikka, joka on äitini henkilökohtainen suosikki, Metsän kutsu.

Tuoksu tulee juurikin sieltä itsestään, eli aidoista kuusen havuista uutettuna ja hieman terästeenä käytetty männyn 100% eteeristä öljyä. 

Onko myrkytön pyykinpesuaine kallista?

Varttuessani ja varhaisella aikuisuuden kynnyksellä liideltyä pois kotoa tämä pesuaineiden myrkyttömyys pääsi kuitenkin unohtumaan.

Jotenkin se ei siihen aikaan tuntunut niin "siistiltä" käyttää jonkin sortin ekologisia pesuaineita, saatikka oliko valikoimaakaan siihen aikaan niin paljon, en millään tohdi muistamaan. 

Itsellä oli vähän niin kutsuttu näyttämisen tarve kun äidin siipien suojasta pääsi liitelemään ja useasti halusinkin ostaa vain kalliita laatumerkkejä, myös kodin siivous tarkoitukseen.  

Ensimmäisessä omassa kodissa oli kylpyamme, mutta siinä ei todellakaan rahakylpyjä iltaisin otettu Roope Ankka- tyyliin.

Ennemmin syötiin kaurapuuroa kuukausi, kun oltaisi ostettu puolet halvempia pyykinpesuaineita. Koska eihän mikään edullinen tavara voi oikeasti toimia, eihän? 

Kymmenen vuotta myöhemmin hyllyssäni notkuu vain meidän omia tuotteita. Ja kertaakaan ei ole häpeä noussut puseroon ettenkö kehtaisi niitä pitää esillä. 

Mikä parasta, lause käsityönä valmistettu ekologinen pyykinpesupulveri kuulostaakin jo siltä, että se on jostain keisarin kultakammion hipuista uutettua tuotosta.

Sopisi hyvin 18-vuotiaan Sallan egon pönkitykseen. 

Tänä päivänä kuitenkin tärkeämpänä itseä pidän sitä, että voin reilusta näyttää kantavani oman korteni kekoon maapallon hyvinvoinnin edistämiseksi.

Rahassa en ui vielä tänäkään päivänä, mutta myrkyttömän ja kotimaisen puhtauden ei tarvitse maksaa maltaita, ja pesuteho on silti huippuluokkaa. 

"Ekologisuus, kotimaisuus, pesevyys ja ihana tuoksu samasta purkista - sopii mulle! Pyykeistä tulee pehmeitä, tahrattomia ja puhtaan raikkaita. Tästä pulverista tuli nopeasti suosikki 😍" 

Edellä mainittu ote on suora lainaus saamastamme asiakaspalautteesta verkkokaupassamme.

En selvästikään ole yksin aatosteni kanssa, ja moni muukin on huomannut meidän pyykkipulvereidemme tehon. Mutta palatakseni valuutta asioihin. 

Jo varhain kesän alussa ilmoitimme ilouutisen asiakkaillemme, jotka ovat mahdollistaneet verkkokaupassamme hintamuutoksia.

Kaiken sen ihanan palautteen, palautuvien asiakkaiden sekä tuen ansioista, meillä oli mahdollista pudottaa pyykinpesu- sekä konetiskiaineidemme hintoja. 

Harjoittelu tekee aina mestarin ja tässä ollaankin yrityksen taipaleella opittu tekemään tuotteitamme entistä taloudellisemmin, työnteko on hiottu viimeisen päälle ja kaikki ylimääräiset turhat ranneliikkeet ovat jääneet pois. 

Raaka-aineita pystytään nykyään ostamaan isommissa erissä, jonka myötä säästämme kuljetuskustannuksissa.

Mikä parasta, siinä missä tulee rahallisesti säästöä, myös rakas äiti Maamme kiittää vuolaasti. 

Voiko edullinen pyykinpesuaine toimia?

Paljon puhetta ja seuraavaksi faktaa.

Lasipurkissa oleva 700g:n pyykinpesupulverimme maksaa tänä päivänä 19,90€. Pulveria annostellaan 1-2rkl, riippuen vaatteiden likaisuudesta, 6-8kg:n koneelliseen.

Tuo 700g pyykkipulveria riittää näin ollen n. 40 pesukertaan, joten yhdelle koneelliselle jää hintaa n. 50snt/kerta. Ei yhtään huono! 

Puhuttaessa pyykinpesupulverista, voi yli 10€:n hinta ensin vähän säpsäyttää, mutta kun asiaa alkaa miettimään tarkemmin niin tuo koneellisen hinta ei kyllä paljon päätä kutita.

Saatikka kuinka pitkään se samainen purkki notkuu hyllyllä ennen kuin huutaa täyttöä. 

Tulee myös ottaa huomioon, että puhutaan todella laajasta työmäärästä mikä tuon pulverin synnyn takana on, jotta se takaisi parhaimman mahdollisen pesutuloksen juuri sinulle.

Ja pitäähän se pulverin pyörittäjänkin jostain leipäraha saada. 

Mutta olipa mukava kun otettiin tämä täyttö asia muuten puheeksi! 

Kun olet tehnyt pienen sijoituksen tuohon kuvan kauniiseen lasipakkaukseen, jatko onkin vielä helpompaa.

Täyttöpakkauksia löytyy 700g:n paperipusseissa, tai jos oikein hurjaksi heittäytyy niin valikoimasta löytyy myös 2kg:n reilupakkaus.

Homma muuttuukin tästä eteenpäin varsin herkulliseksi, sillä 700g:n täyttöpakkauksen hinta on 16,99-18,99 €. Annostelu samaan malliin kuin aiemmin ja näin ollen pesukerralle tulee hintaa n. 40snt/koneellinen.

Ja tässä ei muuten ollut vielä kaikki...

Reilupakkauksen ostaessa, peset pyykkiä 100-200 kertaa, jälleen kerran annostelusta riippuen ja hinnaksi tulee n. 26snt/koneellinen. Mitä? 

Sanoin aiemmin ettei edullinen tavara voi toimia, mutta herranen aika miten se voikaan toimia, kun on oikeat raaka-aineet pelissä mukana! 

Toki sanotaan ettei kaikkea kannata uskoa mitä netissä kirjoitellaan, ja haluankin tarjota sinulle varovaisen vaihtoehdon sanojeni saatteeksi. 

Meiltä saat ostettua tutustumispakkauksen, jolla pääset alkuun pyykkipulverimme kanssa. Tai jos tuote on jo ennestään tuttu, on se vallan mainio vaihtoehto ottaa retkelle mukaan.  

Sijoittamalla 4,99€, saat 100g:n pyykkipulveripussin testiin. Kokeile rohkeasti, niin ymmärrät mistä olen tässä jaaritellut. 

Toivotan Sinulle ihanaa kesän jatkoa ja palataan asiaan taas ensi kuussa! 💚 

Eco terveisin, 
Salla 

Edellinen artikkeli Hyötyvinkit arkeen
Seuraava artikkeli Ekologiset pesuaineet – esittelyssä meidän koti

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal €0,00
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods