Siirry eteenpäin
Ecokoti täyttää 4 vuotta ♡ Alekoodilla SYNTTÄRIT4 saat 4 % alennuksen koko kaupasta (ei koske ale-tuotteita tai lahjakortteja) ♡ Tarjous voimassa 26.9.-2.10. ♡
Ecokoti täyttää 4 vuotta ♡ Alekoodilla SYNTTÄRIT4 saat 4 % alennuksen koko kaupasta (ei koske ale-tuotteita tai lahjakortteja) ♡ Tarjous voimassa 26.9. - 2.10. ♡
Miksi vaihtaisin ekologiseen pyykinpesuaineeseen?

Miksi vaihtaisin ekologiseen pyykinpesuaineeseen?

Kävinpä taannoin tässä eräs aamu keskustelua puolisoni kanssa. Jos en toisi mukanani pyykkipulveripurkkiimme täydennystä, valitsisitko sinä saman pesuaineen jatkossakin, vai ostaisitko jotain muuta?

Vastaus oli, että jos hänen edessään olisi hyllyssä meidän pyykkipulverimme, tai sitten joku marketin perushalpa alahyllyn purnukka, valitsisi hän meidän pesuaineemme.

Viattomuus paistoi hänen silmistään vastausta antaessaan ja sen verran hyvin hänet tunnen, että ei tässä ollut mikään voitelu yrityskään taka-ajatuksena.

Jatkoimme keskustelua, ja vaikka kuinka olin varmistunut hänen todenmukaisesta vastauksestaan, halusin vähän kuulla perusteluita.

Miksi hän valitsee meidät, miksi hänellä ei ollut meidän pyykinpesuainettamme hyllyssä, kun ensimmäistä kertaa hänen luonaan kävin?

Syy miksi ei ollut aiemmin ostanut pesuainettamme, oli ihan puhtaasti siinä, ettei ollut tietoinen meistä vielä silloin. Ymmärrän myös sen, että kaikki ei suhtaudu ihan yhtä sydämen asialla pesuaineen etsintään kuin itse esimerkiksi.

Syy miksi hän valitsisi meidän pesuaineemme sulatti kuitenkin sydämeni. Hän sanoi, että tykkää niin kovasti meidän ideasta pesuaineemme takana, ja että sen pesuaineen on tehnyt ihan oikeasti toinen ihminen.

Rakkaudella ja vaivalla on reseptiä muokattu ja testejä tehty. Yritetty kaikkemme, jotta muut samoista ongelmista kärsivät voivat huoletta pestä vaatteensa myrkyttömästi. 💚

Sekä toinen syy oli yksinkertaisesti siinä, kun tuo pesuaine on niin pirun riittoisa. Välillä aistin jopa pientä harmistusta, kun ei se vaan lopu millään, vaikka kuinka konetta pyörittäisi ja haluaisi päästä jo kokeilemaan jotain muuta tuoksua.

Sangen mukava ongelma ainakin minusta.

Hajusteeton ja myrkytön pyykkipulveri - oikeasti

Silloin kun aloimme seurustelemaan, ei mennyt pitkään kun totesin, että hänen pyykinpesuaineensa tulee muuten vaihtumaan. Hän oli aivan hämillään ja totesi, että selvä, vaihtuuhan se sitten.

Niin vain viimeisetkin pisarat tuli käytettyä hänen 2litran pyykinpesunesteestä, ja kyllä minä sitä päivää hartaasti odotinkin.

Itse kun on vuoden päivät jo käyttänyt tuota meidän omaa hajusteetonta Ecokoti® Pyykkipulveria, alkoi kaupan pesuaine ahdistamaan kummasti henkeä aina pyykkipäivinä.

Kaupan hyllyt ovat pullollaan vaikka minkälaista pyykinpesuainetta, ja kyllä, myös hajusteettomia versioita löytyy pilvin pimein. Kaikki hajusteettomat vaan eivät ole myrkyttömiä, zeoliitittomia ja ympäristöystävällisiä valintoja.

Valitettavan usein tulee myös törmättyä pesuainepakkaukseen, jonka kyljessä komeilee sana eco, vaikka tuotteessa ei muuta ekologista sitten tunnu olevankaan kuin pakkausmateriaalin väri. Sellainen tympeä ruskea pahvipaketti.

Löysin tässä taannoin ennen yrityksemme perustamista myrkyttömän, hajusteettoman, kaikin puolin ideologiaani kannattavan pyykinpesuaineen.

Testiin se oli otettava ja vaikka kuinka yritin, niin ei meidän yhteinen taipalemme kovin pitkälle jatkunut.

Hajusteettomuudesta tuli plussaa ja myrkyttömyydestä, mutta en millään voinut kulkea ympäriinsä tahraisissa paidoissa ja teeskennellä, että olin pyykkipäivää kotona pitänyt.

Pesuteho oli valitettavasti aivan olematon, eivätkä edes pienet tahrat saaneet pyykinpesukoneessa kyytiä.

Oli vaan aika todeta, että tämä meidän juttumme ei toimi ja jatkaa elämässä eteenpäin.

Pyykinpesuaineen merkillä ja valmistajalla ei ole mitään väliä, koska en edelleen ala toisen työtä sorsimaan. Minulle kyseinen pesuaine ei toiminut ja jätetään asia sikseen.

Huonojen kokemusten perusteella, oli jälleen omassa asenteessa ongelmaa, kun aloimme kehittelemään omaa pyykkipulveriamme.

Tuntui jotenkin absurdilta ajatukselta, että sellaista toimivaa ja myrkytöntä pyykkipulveria olisi olemassa, saatikka että se omista käsistä lähtisi.

Mutta niin se vain valmistui ja tästä en vaihda enää minnekään.

...Haluatko tietää, kuinka valmistamme myrkyttömän pyykkipulverimme?

Lue tästä blogiartikkelimme pesuaineidemme valmistuksesta. 

Miksi tinkisit pyykinpesuaineen laadusta?

Jotain argumenttia on tullut jo heiteltyä meidän pyykkipulverimme puolesta.

Se on täysin myrkytön, valmistettu luonnon omista ainesosista, ei aiheuta haittaa ympäristölle, eläimille eikä käyttäjälleen, sekä hajusteeton pyykkipulveri on ihan oikeasti hajusteeton.

Tämän kaiken lisäksi, tuotteemme on täysin kotimainen tuote. Valmistamme sen itse alusta loppuun Suomessa, eikä mitään vaihetta pulverin teosta sen pakkaamiseen ole ulkoistettu muualle.

Kerron Sinulle muutaman syyn, jotka ensimmäisenä mieleen juolahtivat, ja puhuvat pulverimme puolesta.

Miksi vaihtaisin perinteisen pesuaineen Ecokoti® Pyykkipulveriin

  • Se ei sakkaannu pesuainelokeroon, nukkasihtiin eikä rumpuun.  
  • Se ei sisällä zeoliittia, fosfaatteja tai rasvaisia saippuoita. 
  • Siitä ei jää tekstiiliin eikä maaperään mitään sinne kuulumatonta. 
  • Pesukone ei haise. Puhdistaa pyykin ja pesukoneen tehokkaasti, mutta hellävaraisesti. 
  • Sopii iho-ongelmaisille, sekä hajusteyliherkille
  • Tuotteen pakkausmateriaali on 100% kierrätettävä sekä äärimmäisen kaunis
  • Tuotteemme on äärimmäisen riittoisa, jo yksi mitallinen pulveria riittää pesemään pyykkisi puhtaaksi
  • Tuotteemme on 100% kotimainen Avainlippu-tuote, myrkytön sekä eläinkokeeton

Pyykkipulverillamme voit pestä valkeita, mustia sekä kirjavia pyykkejä, ja pulverimme toimii täydellisesti myös 30°C asteen pesuohjelmilla.

Pulveri ei sisällä valkaisuainetta, joten se ei vie värejä vaatteista. Pyykkietikan kanssa yhdessä käytettynä, se taas huolehtii myös valkoisesta pyykistä täydellisesti.

Ecokoti® Pyykkipulveri on valmista käytettäväksi sellaisenaan, joten mittaat sitä vain ruokalusikallisen suoraan pyykinpesukoneen pesuainelokeroon tai pesupalloon.

Pyykinpesukone käyntiin ja nauttimaan arjen luksuksesta. 

Ecokoti® Pyykkipulveri soveltuu muiden tekstiilien lisäksi myös villan sekä sametin pesuun. Kaikki pulverissa käytettävät ainekset ovat biohajoavia, luonnon omia kemikaaleja ja liukenevat pesuveteen erinomaisesti. 

 

Silkin pesu tosin on sen verran arkaa puuhaa, että suosittelen käytettäväksi sille tarkoitettua omaa pesuainetta.

Havahduin tässä taannoin, lukiessani uutisartikkeleita, kuinka raadollista onkaan vaateteollisuus. Pahimmillaan se voi saastuttaa maapalloa jopa enemmän kuin lentoliikenne ja rahtilaivaliikenne yhteensä.

Ei ole siis ihan sama mihin rahansa kuluttaa, ja olenkin entistä tarkemmin alkanut pohtimaan vaatekaupoilla käyntiä.

Itse ratkaisin oman ongelman hyvinkin helposti. Olen kirppareiden suuri ystävä ja suurin osa vaatteistani onkin sieltä peräisin tänä päivänä.

Joskus kuitenkin haluan panostaa johonkin tiettyyn tilaisuuteen ja silloin tulee hankittua joku hieman kalliimpi, jokseenkin todella laadukas vaate.

Laadukkaita vaatteita tulee käytettyäkin useamman kerran ja ne kestävät. Näppärät ompelutaidot omaavana, voi pieniä korjauksia vaatteen elinkaaren aikana tehdä.

Heräsipä siis kysymys mieleen. Jos vaadin vaatteiltani laatua, miksi tyytyisin vähempään pesuaineeni suhteen, jolla vaatteeni kuitenkin pesen?

Hankkimalla laadukasta pesuainetta, varmistan vaatteideni kestävyyden, sekä pitkäikäisyyden. Käsi sydämellä voin vannoa, että pyykkipulverimme on pesuaineiden aatelia, ja oikeaa arjen luksusta lempi vaatteillesi.

Käytätkö sinä kirpputorien tarjontaa hyödyksi? Otan ilomielin paikoista vinkkejä vastaan, minnepäin voisi seuraavan kerran lähteä löytöjä tekemään!

Toivotan Sinulle ihania kesäpäiviä, ja mahtavia pyykkäyshetkiä. 💚🌞

Mikäli joku asia jäi askarruttamaan, ota meihin rohkeasti yhteyttä esim. sähköpostitse osoitteeseen asiakaspalvelu@ecokoti.com. Autamme mielellämme!

Eco terveisin,

Salla

Edellinen artikkeli Jälleenmyyjän terveiset
Seuraava artikkeli Miten tehdä itse pyykkietikkaa?

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal €0,00
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods