Millaista on olla ecokodin jälleenmyyjä?

Millaista on olla ecokodin jälleenmyyjä?

Vieraileva blogipostaus: jälleenmyyjämme Dirty Hippies, Eeva

Aloittaessamme Dirty Hippies -putiikin suunnittelun, oli meille yksi asia selvä, tulisimme myymään ainoastaan tuotteita, joita käyttäisimme itsekin. Meille myyntiin tulevat tuotteet käyvät läpi tarkan seulan ja myymme ainoastaan tuotteita joiden takana pystymme seisomaan. Putiikin valikoimaa suunnitellessa, vietimme monet yön tunnit etsien jokaisesta tuoteryhmästä sitä parasta tuotetta myyntiin.


ecokoti jälleenmyyjä dirty hippies

Toiminta lähtee arvoista

Ekologiset elämänarvot ovat meille molemmille tärkeitä ja ne näkyvät tekemissämme valinnoissa aina putiikin kierrätyslöydöillä toteutetusta sisustuksesta putiikin tuotevalikoimaan. Ydinarvojamme ovat vegaanisuus, ekologisuus ja myrkyttömyys. Suosimme aina mahdollisuuksien mukaan kotimaisia toimijoita ja meille oli alusta saakka ensisijaisen tärkeää löytää rinnallemme toimijoita, jotka jakavat samat arvot ja valmistavat tuotteita, jotka ovat loistavia käytössä.

Putiikkia rakentaessamme, olisimme monesti päässeet helpommalla ja halvemmalla jos olisimme vain marssineet lähimpään huonekalukauppaan ja ostaneet kaiken valmiina.  Helpoin ratkaisu olisi varmasti miellyttänyt joissain tapauksissa myös puolisoitamme, jotka saivat toteuttaa visiotamme tiukassa aikataulussa. Vaikka me emme aina päässeet helpolla, halusimme tehdä asiakkaidemme ostopäätöksistä mahdollisimman helppoja, tuotevalikoima on hellyydellä ja tarkkuudella valittua. Uskomme vakaasti siihen että pienten, parempien päätösten tulee olla helppoja, jotta mahdollisimman moni tekisi niitä. Täydellisyys on tylsää, mutta yhteisöllisyydessä on voimaa.

Yksi ensimmäisistä toimijoista, joihin otimme yhteyttä putiikkia avatessamme, oli Ecokoti. Meidät otettiin ilahduttavan hyvin vastaan ja yhteistyö on toiminut mutkattomasti. Molemminpuolinen luottamus on tärkeää. Me haluamme tarjota asiakkaillemme ainoastaan parhaita tuotteita ja Ecokoti saa vastineeksi jälleenmyyjän, joka auttaa muokkaamaan kuluttajien valintoja kohti kestävämpää arkea.

ecokoti jälleenmyynti

Kivijalasta verkkoon

Aloitimme toimintamme Turun keskustassa kivijalkaliikkeessä, mutta nopeasti oli selvää että aiomme siirtyä mahdollisimman nopeasti myymään myös verkkokaupan puolella. Case Korona pisti omalta osaltaan hiukan vauhtia rattaisiin. Halusimme ehdottomasti kodintuote-valikoiman olevan vegaaninen, ekologinen ja myrkytön, jolloin meillä asiointi on asiakkaalle helppoa - valikoiman laatuun voi aina luottaa, eikä jokaista tuoteselostusta tarvitse meillä tarkkailla.  Olemme äärimmäisen tyytyväisiä ensimetreillä tehtyyn päätökseen suosia ensisijaisesti suomalaisia pientuottajia, sen merkitys on vallitsevassa tilanteessa ainoastaan korostunut.

Toivomme asiakkaiden löytävän kauttamme arkea helpottavia, kauniita ja ennen kaikkea toimivia tuotteita. Valloilla on usein harhakäsitys siitä, ettei ekologisilla tuotteilla saa samanlaista lopputulosta kuin synteettisillä tuotteilla. Haluamme omalla toiminnallamme murtaa tätä myyttiä ja tarjota laajan valikoiman toimivia, kotimaisia vaihtoehtoja synteettisille tuotteille. Altistamme itsemme ja perheemme huomaamattamme valtavalle kemikaalikuormalle, vaihtamalla kodintuotteet myrkyttömiin versioihin, kemikaalikuorma vähenee rajusti.

Toimintamme laajentuessa https://dirtyhippieslifestyle.fi -verkkokaupan puolelle, tuotteiden luotettavuus ja helppokäyttöisyys korostuu. Verkossa myytäessä tuotteen pitää pystyä vakuuttamaan asiakas muutaman lauseen esittelytekstillä ja kuvauksella, toisin kuin putiikissa, jossa me olemme auttamassa asiakasta oikean tuotteen valinnassa. Ecokoti- tuotteiden kohdalla tuotteiden maine myrkyttöminä ja tehokkaina puhdistusaineina on tehnyt työstämme sujuvaa. Useimmissa tapauksissa asiakkaat palaavat yhä uudestaan ostamaan hyväksi havaittuja tuotteita ja kertovat hyvistä kokemuksistaan eteenpäin, jolloin kynnys myrkyttömien tuotteiden kokeiluun laskee.

Ecokodin ja jälleenmyyjän välinen suhde

Tuottajan ja jälleenmyyjän suhde perustuu luottamukseen ja yhteiseen arvopohjaan, mutta ennen kaikkea, se rakentuu toimivien tuotteiden ympärille, joita on ilo myydä. Kauniit pakkaukset ja ihanat tuotteet tuovat pieniä ilon pilkahduksia arkisten asioiden ympärille. Valikoimassamme oli alkuun ainoastaan Ecokodin tiskijauhe, mutta positiivisen palautteen siivittämänä, otimme valikoimaan myös tiskiainetabletit, sekä täyttöpakkaukset.

ecokoti konetiskitabletti jälleenmyyjä

Maailmalla vallitseva tilanne saa varmasti monet punnitsemaan omia kulutusvalintojaan, toivottavasti kaikesta huolesta huolimatta yhä useammat kuluttajat siirtyvät kannattamaan omalla panoksellaan kotimaista ja ekologista tuotantoa.

Jollet ole vielä siirtynyt myrkyttömiin ja ekologisiin kodintuotteisiin, uskalla ottaa ensimmäinen askel - et tule pettymään! Käy kurkkaamassa koko putiikkimme valikoima osoitteessa https://dirtyhippieslifestyle.fi , josta löydät ecokodin tuotteiden lisäksi laajan valikoiman vegaanisia kodintuotteita, kosmetiikkaa sekä secondhand- aarteita.

Eeva/ Dirty Hippies

Edellinen artikkeli Ekologiset pesuaineet – esittelyssä meidän koti
Seuraava artikkeli Mitä on nuori yrittäjyys?

Jätä kommentti

Kommentti odottaa ylläpidon hyväksyntää, kiitos!

* Vaadittavat kentät