Siirry eteenpäin
Ecokoti täyttää 4 vuotta ♡ Alekoodilla SYNTTÄRIT4 saat 4 % alennuksen koko kaupasta (ei koske ale-tuotteita tai lahjakortteja) ♡ Tarjous voimassa 26.9.-2.10. ♡
Ecokoti täyttää 4 vuotta ♡ Alekoodilla SYNTTÄRIT4 saat 4 % alennuksen koko kaupasta (ei koske ale-tuotteita tai lahjakortteja) ♡ Tarjous voimassa 26.9. - 2.10. ♡
Mitä on pyykkietikka?

Mitä on pyykkietikka?

Ecokoti® Pyykkietikka on kotimainen ja ympäristöystävällinen vaihtoehto kemiallisille huuhteluaineille. Pyykkietikka on biohajoavaa sekä ekologista, eli se sisältää vain luonnon omia ainesosia.

Ecokoti® Pyykkietikka valmistetaan Varkaudessa. Raaka-aineina käytämme aitoa Rajamäen väkiviinaetikkaa sekä vain 100 % eteerisiä öljyjä.

Olemme tälläkin saralla pyrkimässä entistä ympäristöystävällisempään vaihtoehtoon, kehittelemällä uusia pyykkietikka tuoksuja.

Yksi erittäin onnistunut kokeilu ja meidän asiakkaiden suuressa suosiossa onkin ollut ecokoti® Metsän Kutsu- pyykkietikka. Tuotteen valmistuksessa on käytetty tuoreita havuja, jonka avulla on saatu hento ja raikas metsän tuoksu.

Valitsimme Rajamäen väkiviinaetikan, koska se valmistetaan kotimaisesta viljaviinasta Heinävedellä.

Väkiviinaetikka valmistetaan perinteisellä valmistusmenetelmällä; kaksinkertaisella käymismenetelmällä ja kypsyttämällä. Tästä lopputuotteena syntyy aitoa ja luonnollista etikkaa.  

Aidon etikan tunnistaa sen nimestä: ainoastaan käymisetikan nimeen saa liittää raaka-aineena käytetyn alkoholin nimen. Väkiviinaetikan happopitoisuus on 10 %. 

Miten pyykkietikkaa käytetään? 

Pyykkietikkaa annostellaan kaksi korkillista pyykinpesukoneen huuhteluainelokeroon. Pulloa tulee ravistaa aina ennen käyttöä, koska eteerinen öljy ei sekoitu nesteeseen.

Ecokoti® Pyykkietikka ei pese pyykkiä, vaan se toimii huuhteluaineen tavoin raikastaen ja pehmentäen pyykin ympäristöystävällisesti. Pyykin raikastuksen lisäksi se puhdistaa myös pyykinpesukonetta. 

Pyykkietikka auttaa poistamaan tehokkaasti hankalimmatkin tahrat, kuten kellastumat. Lisäksi se hävittää vaikeat hajut kuten savun, homeen ja hien hajun.

Pyykkietikasta ei myöskään jää jäämiä tekstiileihin. 

Pyykkietikka, jossa on käytetty eteeristä öljyä, voi pullon suulta tuoksua voimakkaalta. Tätä ei kannata kuitenkaan säikähtää ja jättää pulloa hyllyyn, sillä pyykkeihin jäävä tuoksu on hento. 

Parhaimman lopputuloksen saamiseksi ekologisessa pyykinpesussa, suosittelemme lämpimästi pyykkietikkamme lisäksi ecokoti® Pyykkipulveriamme. 

Miksi käyttää pyykkietikkaa?

Pyykkietikan käytöllä on monia hyötyjä, myös sen lisäksi että se on ympäristöystävällisempi vaihtoehto normaalin huuhteluaineen sijaan.

Ecokoti® Pyykkietikka mm.

  • pehmentää pyykin ja kirkastaa kankaat
  • ei haurastuta vaatteiden elastisuutta
  • poistaa tuoksuja ja tekee pyykistä raikkaan 
  • poistaa öljy- sekä rasvatahroja 
  • poistaa kalkkia ja saostumia 
  • tekee äärettömän hyvää pesukoneellesi! 

Olen aikoinaan kirjoittanut blogitekstin omista kokemuksista pyykkietikan kanssa ja pääset tekstiin palaamaan tästä.

Tervetuloa ostoksille ja hullaantumaan pyykkietikan maailmaan! 💚

Eco terveisin,

Salla

Edellinen artikkeli Miten kierrättää oikein?
Seuraava artikkeli Miten valmistetaan ekologiset ja myrkyttömät pesuaineet?

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal €0,00
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods