Siirry eteenpäin
Ecokoti täyttää 4 vuotta ♡ Alekoodilla SYNTTÄRIT4 saat 4 % alennuksen koko kaupasta (ei koske ale-tuotteita tai lahjakortteja) ♡ Tarjous voimassa 26.9.-2.10. ♡
Ecokoti täyttää 4 vuotta ♡ Alekoodilla SYNTTÄRIT4 saat 4 % alennuksen koko kaupasta (ei koske ale-tuotteita tai lahjakortteja) ♡ Tarjous voimassa 26.9. - 2.10. ♡
ecokoti ekologinen verkkokauppa

Mitä on nuori yrittäjyys?

Tarinamme alkaa lämpimästä elokuisesta iltapäivästä 2018. Tapana on aina ollut käydä mahdollisuuksien mukaan äitini ja isäpuoleni luona kahvittelemassa viikonloppuna.

Monesti muistan äitini puhuneen, haaveilleen omasta verkkokaupasta. Ajatuksen tasolla se oli itselläkin aina yön ohikiitävinä tunteina käynyt, mutten sen tarkemmin ollut ajatukseen panostanut.

Taas oli ihan normaali viikonloppu, istuskelin äitini kiikkutuolissa odottamassa kahvia. Verkkokauppa asia otettiin taas puheeksi ja tällä kertaa siinä kahvipöydän ääressä oli myös siskoni.

Pitkän juttutuokion jälkeen yhteistuumin päätimme, että tämä voisi sittenkin olla ihan toteuttamisen arvoinen idea.

Lähdin kotiini ja naureskelin vielä matkalla mielessäni, että jopas jotakin, vai oma yritys. Parin viikon päästä hymy hyytyi, kun laitettiin nimiä osakeyhtiö papereihin ja alettiin puhumaan rahan sijoittamisesta.

Ei hitto se mikään vitsi enää ollutkaan.

Kahden, välillä jopa kolmen tulen välissä

Verkkokauppaa alettiin rakentamaan ja istuttiin monet kerrat tuon samaisen kahvipöydän ääressä pitämässä palavereita.

Minkälaisia tuotteita halutaan myyntiin, mikä meidän kauppamme nimi on, mitä me haluamme ihmisille sanoa kaupallamme?

Saan tämän tässä vaiheessa kuulostamaan sangen lupsakalta touhulta, ja jopa ideaali tilanteelta töitten osalta elämässä.

Valitettavasti kolikon toinen puoli onkin aivan toista, kun kuviossa on mukana toinen työpaikka, josta sen elannon saa ja itselläni oli tuossa vaiheessa vielä kirsikkana kakun päällä juuri aloitetut lähiesimiestyön opinnot.

Päivät olen palkkatöissä, illat suunnittelen perheeni kanssa, miten yritys saadaan liikkeelle. Siinä jossain välissä vasemmalla takajalalla teen koulutehtäviä ja näyttösuunnitelmia.

Jossain vaiheessa tajusin eteisen lattialla sikiöasennossa täriseväni ja kysellen miksi minä, kun monta viikkoa on menty ilman yhden yhtä vapaapäivää, saatikka iltaa. 

Vastaus kysymykseen miksi minä, löytyy aivan peiliin katsomalla. Itse tähän sirkukseen päätin lähteä mukaan ja vain siksi, etten ole koskaan tykännyt mennä sieltä missä aita on matalin.

Mistä tämä ajattelutapa on minulle periytynyt? Äidinrinta maidosta.

Sieltä se yrittäjän sielu on saanut alkunsa.

Jos ihmisellä on joku pienikin unelma, sen eteen joutuu tekemään tuhat kertaa enemmän töitä kuin mitä voisi ensin kuvitella.

Mutta se tunne, kun alkaa näkyä valoa tunnelin päässä. Kauppa alkaa käymään, alkaa hahmottamaan ajankäytön fiksummin päivien aikana. Sitä mielihyvää ei voi sanoin kuvailla.

Teoriassa mahdoton, käytännössä täysin mahdollista toteuttaa

Elämme nyt vuotta 2020, kun kirjoitan tätä. Opinnot on saatu päätökseen ja paperit hankittu kouraan. Verkkokauppamme on aivan kukoistukseen puhkeamisen partaalla.

Palkkatyötä en kuitenkaan ole vielä rahallisista syistä pystynyt jättää pois.

Elämme länsimaisessa hyvinvointivaltiossa, mutta yrittäjän arjesta tehdään silti suhteellisen vaikeata aina välillä. Varsinkin rahallisessa muodossa.

Kun lausuin aluksi ääneen elämäntilanteen, jossa on kaksi työtä ja etenkin kun toinen töistä on oma perheyritys, koulu ja jonkin asteinen oma elämä olisi myös kiva, olin viittä vaille lyödä hanskat tiskiin, ettei tämä koskaan tule toimimaan.

Toisin kuitenkin on käynyt. Voin kertoakin teille esimerkin, miten minun viikkoni töiden osalta sujuu.

ecokoti verkkokauppa pyykkipulveri perheyritys

Saan palkkatyöstäni työvuorolistan, jonka ympärille alan sitten aina sunnuntai iltana rakentelemaan seuraavaa viikkoa.

Vapaapäivät töistä tulee hyvin usein käytettyä meidän toimistollamme, mutta se on jännä, miten sitä ei osaa mieltää samalla tavalla työnteoksi.

Ecokodin työpajalle saavuttaessa, virittelen aina ensimmäisenä oman musakornerin pystyyn, lempi musiikit soimaan ja kuppi kahvia kouraan.

Kun alku rituaalit on suoritettu, päivä alkaa aina sähköpostin lukemisella, viesteihin vastaamisella, jonka jälkeen alamme pakkailemaan asiakkaiden tilauksia.

Tilaukset hoidetaan aina prioriteetti numero ykkösenä, jotta tuotteet pääsevät mahdollisimman nopeasti matkaamaan asiakkaidemme luokse.  

Kun tietoteknisistä vaiheista on suoriuduttu, ryhdyn oman työpisteeni ääreen valmistamaan meidän pyykkipulveriamme, pyykkietikoita, sekä konetiskijauhetta.

Olen pienestä pitäen tykännyt kaikesta mahdollisesta puuhastelusta, ja varsinkin kun sitä saa tehdä suurimmaksi osaksi omaan tahtiin ja kuunnella musiikkia siinä samalla.

Mikä parasta, saa viettää aikaa oman perheen kanssa koska ovathan he aivan maailman parhaita tyyppejä.

Joten työpäivä, joka ei työn teolta edes tunnu, on saatu iltapäivään mennessä päätökseen. Runsaasti jäi vielä aikaa illaksi omille puuhille ja useasti olen kerennyt jopa kupposen kahvia nauttimaan jonkun ystävän kanssa.

Motivaatio työntekoon oman yrityksen kanssa on aivan huikea, kun tietää että kaikki mitä tekee edistää sitä omaa ja perheen yhteistä päämäärää.

Huomasin tässä saman ilmiön oikeastaan, kun aikoinaan ostin omistusasunnon. Ihan eri tavalla rahan haluaa käyttää kuukausittain siihen, että maksaa omaa pois, kuin rahoittaa vieraan omaisuutta.

ecokoti verkkokauppa perheyritys

Sitten taas on päiviä, kun saan olla kotona ja kirjoittaa vaikka näitä blogitekstejä. Tämähän sujuu ihan omalla painollaan samalla kun pyykinpesukone soittaa iloista lauluaan ja tulee kotihommat hoidettua.

Ihan oikeita vapaapäiviäkin on alkanut nyt kertymään, ja niistä osaakin nauttia nykyään aivan erilaisissa tunnetiloissa kuin ennen.

Välillä on myös poikkeustilanteita, eli ihania markkinareissuja ympäri kaunista Suomen maatamme.

Olen aiemmin kirjoittanut blogitekstin noista meidän markkinareissuistamme, ja kyseiseen tekstiin pääset palaamaan tästä, jos mieli niin halajaa.

Alkuun nuo markkinat olivat introvertti luonteelleni melko kova paikka, mutta sen verran monet tapahtumat ovat jo takana, että niitä pitää vaan mukavina perhereissuina nykyään.

Ja siinä samalla taas edistetään meidän yhteisen unelmamme toteutumista.

Aikaa on, kun sitä haluaa järjestää

En ole koskaan ennen tätä ollut yrittäjä, sivusta kylläkin seurannut äidin yrittäjänuraa, mutta oma kohtaista kokemusta ei ole ollut.

Ajankäytön kun oppi kantapään kautta hahmottamaan, ei tämä ole laisinkaan mahdoton yhtälö.

Tosin unelma on vieläkin, että jonain päivänä saa antaa kaiken energian ja ajan päivistä oman yrityksen rakentamiseen, mutta kaikki tapahtuu aikanaan.

Tällä hetkellä tulee keskittyä siihen mikä tilanne on, ja saada homma toimimaan niillä työkaluilla mitkä ovat käsien ulottuvilla.

Useasti huomasin istuskelevani sängyn reunalla miettien vain sitä päivää, kun minulla on enää yksi työpaikka ja yksi tavoite elämässä. Sitten olen onnellinen. Siihen asti voin kulkea suu mutrussa ja vain odotella.

Todella väärä ajattelutapa ja onneksi pian huomasinkin, että naama ei kestä sellaista mutristelun määrää.

Mitä tästä minun jaarittelustani jäi käteen? Ajan jaksottaminen. Jos yhtään on palavaa liekkiä lähteä yrittäjäksi, tee se.

Asuit sitten yksin, kaksin tai vaikka kymmenen henkisen perheen kanssa. Aikaa löytyy kyllä, kun sen suunnitteluun jaksaa käyttää murto-osan päivästä etukäteen.

ecokoti verkkokauppa perheyritys nuori yrittäjä

Sen jälkeen homman saa kyllä rullaamaan aivan omalla painollaan.

Maanpäällinen vaellus tuntuu tällä hetkellä omalta osalta erittäin hyvältä, ja innolla odotan mitä tulevaisuus tuo tullessaan minulle ja meidän yrityksellemme.

Toivottelen lopuksi lukijoillemme ihanaa kevään odotusta ja muistakaa lähteä seuraamaan unelmia. Mikään ei tule valmiina oven taakse koputtelemaan, mutta kovalla työllä kaikki on mahdollista. 💛

Eco terveisin,

Salla

Edellinen artikkeli Ekologiset pesuaineet – esittelyssä meidän koti
Seuraava artikkeli Zero waste – mitä ja miten?

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal €0,00
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods