Siirry eteenpäin
Ecokoti täyttää 4 vuotta ♡ Alekoodilla SYNTTÄRIT4 saat 4 % alennuksen koko kaupasta (ei koske ale-tuotteita tai lahjakortteja) ♡ Tarjous voimassa 26.9.-2.10. ♡
Ecokoti täyttää 4 vuotta ♡ Alekoodilla SYNTTÄRIT4 saat 4 % alennuksen koko kaupasta (ei koske ale-tuotteita tai lahjakortteja) ♡ Tarjous voimassa 26.9. - 2.10. ♡
Miten valmistetaan ekologiset ja myrkyttömät pesuaineet?

Miten valmistetaan ekologiset ja myrkyttömät pesuaineet?

Eletään vuoden 2020 viimeisiä päiviä. Tämä vuosi ollaan eletty poikkeuksellisia aikoja, ja saammekin olla sydämemme pohjasta kiitollisia, että saamme edelleen tehdä meille rakasta työtä täysipäiväisesti.

Olemme saaneet paljon kyselyjä, missä ja miten meidän tuotteitamme valmistetaan.

Ecokoti® Tuoteperheen valmistuksessa otetaan aina ensisijaisesti huomioon ihmiset, eläimet ja luonto.

Mikään ainesosa meidän tuotteissamme ei saa vahingoittaa edelle mainittuja, ja tuotteemme testataan moneen kertaan, ennen kuin ne verkkokauppaamme lasketaan.

Ainesosat ovat tarkkaan valikoituja, joten ihan mistä tahansa ei meidän tuotteita aleta valmistamaan edes villeissä haaveissa. Tuotekehittelyä meillä tehdään miltei jatkuvasti.

Aina voi reseptejä hioa, ja parantaa.

Tänä päivänä ollaankin päästy jo siihen pisteeseen pitkän tuotekehittelyn jälkeen, että olemme täydellisen tyytyväisiä meidän pyykkietikkaan ja pyykkipulveriin.

Mutta miten nämä meidän tuotteet siis valmistetaan? Antakaas kun aloitan.

Kuinka tehdä pyykkietikkaa?

Ecokoti® Pyykkietikka oli meidän tuoteperheen ensimmäinen tuote. Ideahan lähti minun ehdotuksestani liikkeelle, omien kokemuksien perusteella.

Ensimmäiset pyykkietikka kokeilut eivät osuneet ihan nappiin, enkä kyseiseen tuotteeseen ihastunut laisinkaan.

Tästä olenkin aikoinaan tekstin pätkää kirjoitellut, ja tästä pääset lukaisemaan omia kokemuksia, ja mihin tuota pyykkietikkaa oikein käytetään.

Meidän pyykkietikka on valmistettu aitoon ja oikeaan Rajamäen väkiviinaetikkaan.

Hajusteet ovat vielä toistaiseksi suurimmassa osassa saatu aikaseksi 100% eteerisillä öljyillä ja näihin tuoksuihin kuuluvat piparminttu, laventeli ja sitruunaruoho.

Huomasit varmaan äskeisessä kappaleessa sanan toistaiseksi.

Tässäkin tehdään siis koko ajan tuotekehittelyä, ja pyrimme koko ajan saamaan pyykkietikka valikoimamme täysin luonnollisten tuotteiden aikaansaannoksiksi.

Valmistimme alun alkaen Varkauden 90v. syntymäpäivien kunniaksi Metsän Kutsu- pyykkietikkaa.

Valmistuksessa käytimme tuota tuttua väkiviinaetikkaa, sekä tuoreita havuja. Alkuperäiseen reseptiin kuului ripaus männyn 100% eteeristä öljyä, mutta se on nykyisestä tuotannosta jätetty pois. Miksi?

Vaikka tuo eteerisen öljyn määrä pyykkietikoissamme on vallan mitätön, ja ympäristölle vaaraton, haluamme kuitenkin jatkossa pyrkiä valmistamaan pyykkietikkaa, johon on käytetty vain ainoastaan luonnosta löytyviä varantoja.

Metsän Kutsu -pyykkietikka on oiva esimerkki siitä, mitä saadaan aikaseksi kun reseptiä aletaan hiomaan ja miettimään oikein huolella.

Saatiin lopuksi aivan täydellinen lopputulos aikaiseksi, ilman eteerisen öljyn lisäämistä. Tuoksu on ehkä hivenen hennompi, mutta siltikin täyteläinen metsän tuulahdus tulee pullon suulta nuuhkaistessa.

Joulun korvilla tehtiin toinen kokeiluerä Joulun Sydän- pyykkietikkaa, josta tulikin joulumarkkinoilla oikea menestys.

Tähän tuoksu saatiin tuoreella kanelilla, inkiväärillä sekä appelsiinilla. Jälleen kerran täysin luonnollisia ainesosia, ja tuoksu oli ainakin omaa nenään parasta koskaan.

Tästä olikin puhetta, että lähdetään ideaa jatkojalostamaan ja tutkimaan lisää eri tuoksuvaihtoehtoja, mitä kaikkea voidaankaan saada vielä aikaiseksi.

Itse odotan innolla uusia testejä, ja jotta pääsee inspiraatiota toteuttamaan!

Kuinka valmistetaan myrkytön pyykkipulveri?

Se onkin tullut jo useasti todettua, että pyykkietikkamme paras ystävä on ecokoti® Pyykkipulveri.

Tästäkin ollaan aiemmin tekstinpätkää julkaistu, kuinka tuo pulveri toimii ja tekstiin pääset palaamaan tästä. Pyykkipulveri idea tuli hyvin pian tuon pyykkietikan valmistuksen aloitettua, sekin lähtöisin alun perin minun päästäni.

Ensimmäiset pulverimme olivat hyviä, toimivia, mutta kuitenkin tuntui, että jotain siitä puuttuu.

Onneksi kukaan meistä ei ole yksin tämän tuotevalmistuksen kanssa ja Kari tarttui haasteeseen. Resepti muuttui, ja lopputuloksesta tuli täydellinen.

Mehän olemme ihan kirjaimellisesti käsityöläisiä. Aamulla tempastaan aimo annos kaurapuuroa ja ruisleipää kurkusta alas, ja sitten vaan hauberia näyttämään pyykkipulverikulholle.

Kaikki ainesosat lisätään käsin, ne vatkataan käsin ja purkitetaan käsin. Etiketit kylkeen ja omin pikku kätösin väsäillään vielä rusetti kaulaan ja mittalusikka siihen roikkumaan.

Kuulostaa helpolta, mutta itse voin todeta tässä eräs päivä lähemmäs 100 kiloa pyykkipulveria valmistettuani, oli seuraavana aamuna melko kankeat ranteet.

Mutta älä toki ota tätä valituksena.

Pulverin valmistus on omaa lempi puuhaani, ja siinä ne ranteetkin sivussa kehittyy, ennen kuin tällekin jonkin asteinen kone meidän uusiin tiloihin keksitään. 

Mistä meidän pyykkipulveri on valmistettu?

Aimo annos kekseliäisyyttä, rutkasta rakkautta jaaa hivenen natriumbikarbonaattia, natriumkarbonaattia, natriumsulfaattia, natriumsitraattia, natriumsilikaattia sekä ripaus merisuolaa. Täydellinen pyykkipulveri on valmis.

Itse valmistus käy juuri kuten tuossa edellä jo vähän kehuskelin, ainesosat kulhoon, tiukka sekoitus ja ollaan valmiita.

Toki meiltähän löytyy tämän hajusteettoman version lisäksi tuoksullisia, jonka vaihtoehdot ovat tuolta pyykkietikka rivistöstä tutut laventeli, piparminttu sekä sitruunaruoho.

Luonnollisesti myös pyykkipulverissa käyttämämme tuoksut ovat noita 100% eteerisiä öljyjä. Ehkä tähänkin olisi mahdollista jonain päivänä keksiä jokin luonnollisempi vaihtoehto tuoksua tuomaan, ken tietää.

Eteerinen öljy lisätään pulveriin myös käsin, tippa kerrallaan, jotta sitä ei tule pisaraakaan liikaa, ettei se edelleenkään vahingoittaisi ympäristöä ja käyttäjiään.

Kuten nähdään, pesuaineidemme valmistus kestää täysin päivän valon ja siksipä mielelläni valmistus prosesseista teille kertoilen ja kuvien kera vähän vilautan näitä meidän tuotantotiloja.

Itsellä ainakin on turvallinen olo ostaa tuotteita, kun tietää mitä ne pitävät sisällään ja varsinkin kun on tiedossa missä ne oikein on valmistettu.

Täällä me Varkaudessa tehdään Sinulle aivan täydellistä pyykkietikkaa ja pyykkipulveria.

Kaikella rakkaudella ja pienen perheemme voimalla saatetaan tuotteet Sinulle matkaan. Tätä työtä tehdään täydellä sydämellä ja varsinkin luonto on meille sydämen asia.

Toivotan Sinulle ihanaa vuodenvaihdetta ja kaikkea hyvää ensi vuodella 2021!

Kiitän koko meidän perheen puolesta asiakkaitamme tästä vuodesta, on ollut kunnia saada palvella teitä.

Toivon sydämeni pohjasta, että yhteistyömme jatkuu myös ensi vuonna ja saadaan mukaan uusia ihania asiakkaita!

Eco terveisin,

Salla

Edellinen artikkeli Mitä on pyykkietikka?
Seuraava artikkeli Miten pestä kodinkoneet ekologisesti?

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal €0,00
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods