Siirry eteenpäin
♡ Toimitus alkaen 4,99 € | Ilmainen toimitus yli 80 € tilauksille | 100 päivän ilmainen palautusoikeus ♡
ecokoti palasaippua

Palasaippua ja -shampoo, miten näitä käytetään?

Monelle saippuat ja shampoot palamuodossa ovat vielä varsin uusi tuttavuus.

Itsekin nyt vasta vuoden opettelun jälkeen olen päässyt jyvälle, miten näitä oikein käytetään ja miten säilytetään.   

Pitämällä palastasi hyvää huolta, on siitä sinulle iloa pitkäksi aikaa.  

Kukin tablaa tyylillään, mutta voin antaa seuraavaksi muutaman vinkin tulevaisuutta varten, mikäli sinäkin innostut näistä ihanuuksista!  

Miten palashampoota käytetään?  

  • Levitä shampoo kosteisiin hiuksiin.   
  • Voit joko hieroa palaa ensin käsiin, tai suoraan hiuksiin. Itse olen kokenut helpoimmaksi jynssätä suoraan hiuksiin, kunnes saan tarpeeksi shampoota päähän. Palashampoo vaahtoaa melko runsaasti, etkä sitä kovin kummoisia määriä aina pesukerralleen tarvitse.   
  • Pese hiukset niin kuin ennenkin ja huuhtele lopuksi haalealle vedellä hiuksesi ja palashampoosi.  
  • Pitämällä palasampoon puhtaana ja antamalla sen kunnolla kuivua käyttökertojen välissä, on siitä sinulle pitkäksi aikaa iloa.  

Siirtyessäsi palashampoon käyttöön, ei kannata säikähtää ensimmäistä lopputulosta.

Hiukset voivat mennä melko takkuiseksi ja pörröiseksi, tai sitten ei. Minulla oli itselleni alkuun melkoinen takkukasa, mutta siitäkin selvittiin, kun harjasin hiukset märkänä. Nykyään tuota ongelmaa ei enää ole.   

Äidilläni taas ei ole ollut minkäänlaisia ongelmia takkujen kanssa ensimmäisistä käyttökerroista asti, joten tämäkin on täysin yksilöllistä, miten hiukset reagoivat.  

Osalla voi myös seuraavien 1-2 viikon ajan näyttää hiukset hieman rasvaisilta.

Tämä kuitenkin ajan kuluessa helpottaa, kunnes hiukset tottuvat luonnolliseen shampooseen kemikaaliseosten sijaan, sekä päänahan talin- ja rasvaneritys tasaantuu.  

Itsellä varsinkin oli alkuun haasteellista, kun olen tottunut pesemään hiukset, joka toinen päivä.

Lopussa kuitenkin kiitos seisoo, kun malttaa alkuvaiheen yli.   

Palashampoissa on eroja. Minulla ja äidillä on luonnonkiharat hiukset, joten meille öljyä sisältävä palashampoo on ehdoton valinta. Luonnonkiharahius on aina sen verran kuiva eikä kosteus kenenkään hiuksille pahasta ole.  

Itse olen tässä ajansaatossa huomannut, että hiukseni ja etenkin hiusten latvat ovat olleet pitemmän aikaa erinomaisessa kunnossa, kun vaihdoin palashampooseen.  

Aamuisin yleensä suoristan hiukset ja käytän paljon tupeerauskampaa, mutta ennen jouduin laittamaan hiuksiin jotain pohjustusainetta, jotta tukkaa saisi pörhennettyä.

Nykyään hius on aivan eri tuntuinen, enkä käytä mitään suihkeita tai muotovaahtoja, ja vallan mainiosti saan tukkani kuosiin.  

Monet tietysti suosittelevat jonkin asteisen lämpösuojan käyttöä varsinkin suoristusraudan kaveriksi, mutta olen aina ollut melko laiska tuon hankinnan suhteen.  

En kuitenkaan itse ole huomannut, että hiukseni olisivat kärsineet tuosta raudan käytöstä, vaikka pohjalla ei tosiaan ole muuta kuin edellisenä iltana palashampoolla pesty tukka.  

  ecokoti ekologinen palashampoo

Tukka takussa ja itku silmässä

Hoitoainetta et välttämättä jatkossa enää tarvitse, jahka hiukset ovat tottuneet uuteen palashampooseen.  

Jos kuitenkin välttämättä koet hoitoainetta tarvitsevasi, löydät valikoimastamme itse tehdyn koivusuihkeen. Se lisää kiiltoa hiuksiin, ehkäisee sähköisyyttä, sekä auttaa myös takkujen selvittelyssä.  

Itse henkilökohtaisesti olen aivan rakastunut tuohon koivusuihkeeseen ja siitä jää ihana tuoksu hiuksiin.  

Muistan pienenä tyttönä, kun olimme kesälomalla mummin luona ja päivän kohokohta oli päästä iltaisin rantasaunaan. Isoukki oli päivällä tehnyt lapsille omat saunavastat ja hiukset tuoksuivat aina iltaisin sille koivuvastalle, kun köllähti sänkyyn. 

Kaupungissa asuessa tulee harvemmin lähdettyä vastoja rakentelemaan saunaa varten, joten tuolla koivusuihkeella on saanut tukan selvitettyä ja samalla tulee suoritettua pieni nostalgia retki lapsuuteen.  

Äiti, joka on meistä kahdesta enemmän kiharoiden ystävä, on huomannut myös suihketta käyttäessä, että se kihartaa hiuksia entisestään. Kylläpä onkin ollut muhkea ja vallaton kihara pilvi hänellä pesun jäljiltä 

ecokoti ekologinen hoitoaine koivusuihke

Miten palasaippuaa käytetään?  

Palasaippua toimii kuten tuo edellä mainittu palashampoo.   

Levitä saippuaa hieromalla ensin käsiin, ja sitten vartaloon, tai sitten rohkeasti vaan hierot palaa pitkin vartaloa. Tyylejä löytyy taas monia.    

Itse hieron ensin käsiin, sitten peseydyn niin kuin normaalilla suihkusaippualla, livahdetaan suihkun alle ja puhdasta tuli.   

Palasaippuoita löytyy montaa erilaista, ja yleensä pakkauksessa on kerrottu, millaiselle iholle mikäkin saippua on tarkoitettu.  

Saippuat on käyttötarkoitukseltaan ja tuoksuiltaan erilaisia ja näitäkin kannattaa itse kokeilla ja tutkia mikä on juuri oikea sinulle. 

Itse olen täysin hurahtanut tuohon meillä myytävään Nurmen teepuusaippuaan. Tämä saippua on tarkoitettu nimenomaan akne-iholle ja muidenkin epäpuhtauksien hoitoon.  

Saan tuolla samalla saippualla pestyä kasvoni, sekä koko vartalon. Olen pienestä asti kamppaillut iho-ongelmien kanssa ja aina joutunut melko tarkkaan katsomaan, millä sitä kasvojaan oikein pesee.  

Nyt tuntuu, että vuosien kokeilujen jälkeen on vihdoinkin löytynyt sellainen pesuaine, joka todellakin sopii minulle ja kasvojen iho onkin ollut käytön aloitettua todella hyvässä kunnossa 

Kasvonpesuun on tietysti olemassa myös sitten ihan erilisiä saippuoita, jos haluaa pitää vartalon ja kasvojen pesun erillään.  

Kasvonpesuun tarkoitettu saippua toimii normaalin palasaippuan tapaan. Helpoin keino on tässäkin hieroa ensin palaa käsiin, ja sen jälkeen kasvoihin. Lopuksi huuhdellaan kasvot ja se pala tietenkin. 

Ihokarvojen ajoon ja miehille löytyy myös oma saippua parranajoa varten. Moni mies kertonut meille vaihtaneensa partavaahdon peltipurkin palavaahtoon ja elämä hymyilee.  

Olen myös itse todennut monta kertaa, että ihokarvojen ajoon tarkoitetut palasaippuat ovat aivan herran keksintö, enkä vaihtaisi enää mistään hinnasta takaisin kaupan hyllyllä notkuviin geeleihin sun muihin litkuihin.

Iho voi ajon jälkeen paljon paremmin, sekä on paljon sileämpi.  

Miten ihmeessä näitä säilytetään?  

Säilytystä varten voit ostaa meiltä esim. pienen pesupussin.  

Pala kulkee kätevästi siinä mukana, ja voit jättää sen pesun jälkeen pussissa roikkumaan, kuivaa tehokkaasti.   

Pussin avulla saat myös käytettyä viimeiseen muruseen asti palan, kun kosteutat pussin ja hierot sitä käsiisi. Saippuajäämät tulevat näin ollen käytetyksi, eikä mitään mene hukkaan.   

Todella ekologinen ja taloudellinen vaihtoehto!  

ecokoti ekologinen pesupussi säilytys

Vaihtoehtoisesti voit käyttää myös saippua-alustaa. Saippua-alustalla pala pääsee kuivahtamaan parhaiten, ja saippua säilyykin pitempään, kun se pääsee kunnolla kuivamaan käyttökertojen välissä.   

Suihkussa on usein pieni saippua-alusta tangossa itsessään, jota pystyy liikuttelemaan.   

Minulla on tuo alusta nostettu sen verran korkealle, ettei palaan pääse tippumaan vettä suihkun aikana, ja näin ollen se pysyy siellä turvassa ja pääsee rauhassa kuivumaan.   

Palashampoot -ja saippuat säilyvät 12kk, kunhan säilytetään kuivassa ja viileässä. Käytössä, itselläni kestää saippuat ja shampoot parikin kuukautta, joten hintaa ei tarvitse säikähtää, kun iloa riittää pitkäksi aikaa.   

Karkkina pohjalle voin vinkata kansikuvassa näkyvistä ihanista kotimaisista uutuus saippuoista, jotka ovat tulossa valikoimaamme.

Itse olen henkilökohtaisesti aivan rakastunut heidän joulusaippuaan, jota myös sinäkin pääset pian kokeilemaan.  

Ihanaa päivän jatkoa juuri sinulle! <3

Eco terveisin,  

Salla  

Edellinen artikkeli Räjähtävää puhtautta – mutta millä hinnalla?
Seuraava artikkeli Ekologinen elämä meillä

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal €0,00
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods