Siirry eteenpäin
Ecokoti täyttää 4 vuotta ♡ Alekoodilla SYNTTÄRIT4 saat 4 % alennuksen koko kaupasta (ei koske ale-tuotteita tai lahjakortteja) ♡ Tarjous voimassa 26.9.-2.10. ♡
Ecokoti täyttää 4 vuotta ♡ Alekoodilla SYNTTÄRIT4 saat 4 % alennuksen koko kaupasta (ei koske ale-tuotteita tai lahjakortteja) ♡ Tarjous voimassa 26.9. - 2.10. ♡
Perhe tuli jäädäkseen - Jälleenmyyjän terveiset

Perhe tuli jäädäkseen - Jälleenmyyjän terveiset

Ekopuoti Pihlan ja ecokodin yhteinen taival ei alkanut ihan tavanomaisesti.

Nimittäin  kuulopuheiden ja omien ennakkoluulojemme vuoksi luulimme pitkään, ettei markkinoilta löydy konetiskiainetta, joka olisi kotimainen, ekologinen ja astiat puhtaaksi pesevä.

Pelkäsimme, että vaihtamalla markettitabletit ekoversioon, ainakin kone jäisi likaiseksi, ja lopulta putketkin tukkeutuisivat…

Pieniä ituja

Palataanpa vielä taaksepäin. Mistä Ekopuoti Pihla sai alkunsa?

Ensimmäiset idut Puodin taipaleella syntyivät omien lastemme myötä. Aloimme kiinnittää enemmän huomiota siihen millaisten kemikaalien ympäröimiksi olimme valmiita päivittäin altistamaan itsemme ja pienet lapsemme.

Kaukana kaupunkien keskustoista ekologisemmat vaihtoehdot olivat paikallisissa liikkeissä kuitenkin vähissä ja niinpä aloimme tilaamaan ekopesuaineita ja luonnonkosmetiikkaa omaan käyttöön eri verkkokaupoista.

Idut kasvoivat ja kehittyivät sitä mukaa mitä enemmän eri tuotteisiin perehdyimme ja kokeilimme.

Itse ajattelin monesti, että voisi tämä helpompaakin olla. Mitä jos ei tarvitsisi jokaisen tuotteen kohdalla miettiä mahtaako tämä toimia ja onko se edes oikeasti ekologinen? Ja mitä jos erilaiset arjen ekotuotteet saisi vielä yhdestä ja samasta paikasta?

Kerran näitä tulevan kollegani, Hannan, kanssa ääneen pohtiessa päätimme avata Ekopuoti Pihlan verkkokaupan, josta löytyisi helppoja, toimivia ja aidosti ekologisia vaihtoehtoja (sotkuiseen lapsiperhe)arkeen.  

Epäilevä tuomas

Ympäristöystävällisyyden lisäksi kotimaisuus oli alusta asti toinen Puodin tärkeä arvo, mutta suomalaiset ekopesuaineet olivat vielä jääneet tuntemattomiksi ja kuulopuheiden varaan.

Ystäväni, ja myös asiakkaamme, oli kuitenkin lukenut ecokodin myrkyttömistä pesuaineista ja kyseli olisiko niitä mahdollista saada meidän kautta.

Aluksi vastustelin ja perustelin omilla ennakkoluuloillani, ettei hän varmaankaan halunnut kerryttää rasvaa astianpesukoneeseensa ja tukkia putkiaan. Kaikeksi onneksi ystäväni oli sinnikäs ja sai minut lupaamaan ottaa asiasta selvää.

Hieman epäröiden, ja itsekin ihmetellen mitä oikein kysyisin, tartuin puhelimeen ja soitin suoraan ecokodin äidille, Miralle.

Sain jotenkin muotoiltua epäilykseni ymmärrettävään muotoon ja odotin jännittyneenä vastausta. Hieman yllättyneen oloinen Mira kertoi, ettei hänelle ole koko aikana tullut reklamaatiota tukkeutuneista putkista tai rasvaisesta koneesta, vaan päinvastoin hyvää palautetta tyytyväisiltä asiakkailta.

Sitten Mira selitti kärsivällisesti alusta alkaen tuoteperheen taustan, toimintatavat ja miten tuotteita käytetään, jotta ne toimivat tarkoituksenmukaisesti.

Ja mitä tulee niihin konetiskiaineisiin - puhdasta tulee kun muistaa kolme asiaa:

  1. Tyhjennä lautaset ruuantähteistä
  2. Käytä huuhtelukirkastetta
  3. Puhdista kone säännöllisesti käyttämällä se tyhjänä 60 asteessa sitruunahapolla

"Näinkö yksinkertaisesta asiasta olikin kyse", -ajattelin helpottuneena.

Pian puhelun jälkeen ensimmäinen erä kotimaisia pesuaineita saapui ja otimme tuotteet kiinnostuneina kokeiluun.Pyykinpesutuotteet ja alkuvuodesta uudistuneet astianpesuaineet päihittävät meidän lapsiperhearjessa markettituotteet mennen tulleen.

Enää ei ole huolta perheen tai vesistöjen turvallisuuden puolesta - kotimainen tuoteperhe tuli jäädäkseen!

Haloo, haloo, minä täällä taas!

Reilun puolen vuoden jälkeen totesimme, että ecokodin tuotteilla on kysyntää ja halusimme laajentaa tarjontaa seuraavan kesän markkinoille. Pandemian peruneista joulumarkkinoista viisastuneina emme voineet kuitenkaan ottaa riskiä, että markkinat jälleen peruttaisiin.

Puhelinta käteen ja taas soitto Miralle. Kerroin tilanteemme ja pian löysimme molemmille osapuolille sopivan ratkaisun.

Yhteydenpito koko perheeseen on ollut erittäin sujuvaa: vastaukset tulevat nopeasti - samoin toimitukset. Koskaan ei ole sellainen olo ettenkö jotain kehtaisi kysyä tai mahtaako siellä päässä olla aikaa meille.

Päinvastoin - aina on sellainen olo, että meistä välitetään aidosti, kysellään kuulumisia ja mitä tarvitsemme esimerkiksi myynnin tueksi.

Olo on kuin kotiin olisi tullut!

Minua henkilökohtaisesti ilahduttaa myös se miten ecokodin koko tuoteperheen suunnittelussa on otettu jokainen käyttäjä huomioon.

Ensinnäkin jokaisesta pesuaineesta, pyykkietikasta ja huuhtelukirkasteesta on saatavilla muutaman pesukerran kokeilupakkaukset. (Ne ovat muuten aika söpöjä lahjaideoitakin!)

Toiseksi purkkien ja pussien kylkien ohjeet ja ainesosat ovat ymmärrettävällä tavalla kerrottu ja fonttikin on sen kokoinen että tekstin jaksaa lukea.

Kolmanneksi jo vakiintuneelle ekopesuaineiden käyttäjälle löytyy pyykinpesujauheista ja astianpesukoneaineista täyttöpakkauksia, jotka on pakattu zero-waste tapaan pelkkään paperipussiin.

Ja lisäksi kaikista ekopesuaineista on täysin tuoksuttomat vaihtoehdot esimerkiksi hajusteyliherkkiä ja pieniä lapsia ajatellen.

Mitä, missä, milloin?

Nyt joulukaudeksi olemme avanneet Ekopuoti Pihlan POP UP Joulupuodin Turkuun. Skanssiin - Euroopan ekologisimpaan kauppakeskukseen.

Joulupuodista löytyy aaton aattoon asti jouluun sopivia ekologisia lahjaideoita, kuten kotimaisia saippuoita ja pellavalakanoita, suloisia lasten tunikoita luonnonmateriaaleista, mehiläisvaha- ja soijavahakynttilöitä sekä tietysti ecokodin Joulun Sydän pyykkietikkaa!

Ympäri vuoden Ekopuoti Pihlan verkkokaupasta on tilattavissa ainakin luonnonkosmetiikkaa (ihon + hiusten hoitoon ja -puhdistukseen), ekologisia pesuaineita ja kestotuotteita.

Verkkokaupasta voi tilata joko Postin, Matkahuollon tai Schenkerin toimituksen tai valita maksuttoman noudon Varsinais-Suomessa (Nousiaisten varastosta tai Raision Taito-Valpurista).

Livenä meidät voi löytää Turun seudulla luonnonkosmetiikan työpajoista, markkinoilta ja tapahtumista tai vaikka kutsumalla perhekerhoon, kotiin tai tyky-päivään.

Olet lämpimästi tervetullut hyvän mielen Puotiimme!

🧡Tuulia

www.ekopuotipihla.fi

Edellinen artikkeli Lahjaideoita jouluun x 10
Seuraava artikkeli Mitä jokaisen pitää tietää pyykinpesuaineista

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal €0,00
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods