Siirry eteenpäin
Toimituskulut alkaen 4,99 € ♡ Ilmainen toimitus yli 80 € tilauksille ♡ 100 päivän ilmainen palautusoikeus
ecokoti myrkytön ekologinen konetiskitabletti perheyritys

Räjähtävää puhtautta – mutta millä hinnalla?

Alkuun tuli vähän kitistyä ja kritisoitua näitä rakkaan isäpuolen väsäämiä tabletteja, kun kaikki lika ei astioista lähteneet.

En tietysti kertonut, että kyseessä oli pari päivää pöydällä seissyt lautanen kaikkine rasvatahroineen ja se sujahti aivan huomaamatta astianpesukoneeseen ilman minkäänlaisia esipesuja.

Valheella on aina ollut lyhyt tie, ja tässä vaiheessa meillä lähti äidin kanssa puheeksi ensimmäisen kerran astioiden esihuuhtelu. Heti perään tulikin seuraava täysin ennenkuulumaton asia nimeltään huuhtelukirkaste.

Huuhdellakko vaiko eikö?

En ole koskaan esihuuhdellut astioita. En ole jaksanut, ei ole kiinnostanut, kiireisellä naisella ei ole moiseen aikaan ja sitä rataa. Voisin tietysti myös vedota luonnon suojeluun ja veden säästöön, mutta pyrin kuitenkin pitämään tarinani aina tosina.

Nyt vanhemmalla iällä ovat taas rattaat alkaneet päässä kulkemaan eri tahtiin ja käyttöön ovatkin tulleet meidän omat täysin myrkyttömät konetiskitabletit.

Esihuuhtelu on ollut avainasemassa parhaan lopputuloksen saamiseksi, ja rehellisesti sanottuna en ymmärrä mikä siinä ennen oli niin vaikeata.

Ei sitä aikaa kulu yhtään sen enempää astioita koneeseen lappaessa, kun vähän näkee vaivaa ja pyöräyttää hanan alla.

Ja mitä siihen vedensäästöön tulee, niin ei kai sitä litra tolkulla tarvitse valutella, kun esihuuhtelua harrastaa. Tai sen voi tehdä myös altaassa seisovassa vedessä.

Huomattavasti isompi paha on se tavara mitä löytyy siitä marketin konetiskitabletista.

Se ainut, joka lupaa räjäyttää lian viikon vanhoista, kuivuneista kaurapuurokattiloista, ilman minkäänlaista vesipisaraa ennen koneeseen laittamista.

Mutta pureudutaan tähän asiaan tarkemmin vielä myöhemmin.

Haluan jatkossakin pitää meidän omia tabletteja käytössä, koska rakastan ajatusta, ettei astioitteni kautta kulkeudu mitään ylimääräistä moskaa ruokani seassa nenän eteen.

Kaiken lisäksi tuoksu on ihanan puhdas astianpesukoneen pyörimisen jälkeen, eikä samanlainen kemiallinen cocktaili, jonka huumaava tuoksu leijaili ennen keittiön ilmakehässä.

Huuhtelukirkaste, että mikä oli?

Toinen tärkeä asia oli tämä edellä mainitsemani huuhtelukirkaste. Äiti kysyi minulta, käytänkö sitä.

No en todellakaan. Miksi? - Mukava, että kysyit.

ecokoti konetiskitabletit huuhtelukirkaste väkiviinaetikka

Tämä on taas niitä asioita, jotka eivät olleet ensimmäisten kysymysten joukossa, kun teini-iän murroksessa oli kiire lentää pesästä omaan kotiin.

Minkälaista huuhtelukirkastetta tulisi käyttää sitten tulevaisuudessa, kun omasta kodista löytyy astianpesukone?

Nykyään osaan jo itsekin vastata tuohon kysymykseen.

Opiskeluaikoina omaa kotia rakentaessa ei myöskään liiammin kiinnostanut elementtinä sijoittaa viimeisiä valuuttoja valtion tarjoamasta tuesta mihinkään ylimääräiseen.

Ja tuo huuhtelukirkastepullon ostohan olisi kaatanut koko kuukauden budjetin.

Toivon ja rukoilen sinua, joka käytät meidän konetiskitabletteja, että otat neuvosta vaarin ja otat huuhtelukirkasteen käyttöösi. 

Ekologisen huuhtelukirkasteen löydät verkkokaupastamme samalla, kun tilailet myrkyttömät konetiskiaineet meiltä. 

Tabletti itsessään, kun ei sisällä mitään kirkastavaa ainesosaa, se voi jättää osan astioista, esim. lasit hieman sameaksi. Tästä ongelmasta pääset näin näppärästi eroon.

Mitäs kaikkea täältä löytyykään?

Lähdetään nyt kuitenkin avaamaan vähän näitä surullisen kuuluisia ainesosaluetteloita. Ihmisen olisi hyvä tietää, mitä kaikkea se tabletti on sisälleen survonut, jolla me pesemme välineitä, jotka työnnämme suuhun.

Aloitetaan normaalista kaupan hyllyllä notkuvasta konetiskitabletista. Jätetään nyt merkit, mallit ynnä muut mainitsematta, kun tarkoitus ei ole mustamaalata ketään. Pärjätään me markkinoilla ilman sellaistakin kieroilua.

Yleisesti ottaen luvataan, että konetiskitabletissa on voimakas tiskausteho, sisältää nestemäisiä rasvanliuottajia, poistaa pinttyneen lian, lasit tulevat hohtavan puhtaiksi, suojataan hopeat, kalkkisaostumiakaan ne ei kerrytä, löytyy suolatoimintoa, huuhtelukirkastetta, toimii aivan täydellisesti pikaohjelmalla. Mitä vielä?

ecokoti ympäristöystävällinen myrkytön luonto

Mahtavia lupauksia, ja varmasti ne täyttävätkin, mutta millä hinnalla? En puhu nyt rahasta, vaan siitä mitä kaikkea tablettien sisältämät ainesosat tekevät ympäristölle, ja meille itsellemme.

Yleisesti ottaen perus marketista löytyvät konetiskitabletit sisältävät ainakin ionittomia tensidejä, happipohjaisia valkaisuaineita, polykarbosynaatteja (että mitä?), entsyymejä, hajusteita, ja kaiken lisäksi fosfonaatteja.

Tuo fosfonaatti on ihan tutkitusti paha paha kirosana, sillä se sisältää fosforia, joka taas mm. rehevöittää vesistöjä.

Kaikkia ainesosia ei ole edes lueteltu tässä ainesosaluettelossa, eikä välttämättä ole merkitty kaikkien ainesosien pitoisuuksia tuotteesta.

Täydelliset tuoteselosteet löytyvät toki internetin ihmeellisestä maailmasta ja valmistajalta saa tietoa, mutta tällaisen tavallisen taapertajan on miltei mahdoton ymmärtää loppujen lopuksi mitä siinä paketissa seisoo.

Moni ystäväni on myös sanonut, että tableteissa käytettävät hajusteet ovat niin voimakkaita, että tuntuu kuin ne pinttyisivät astioihin pesun jälkeen.

En usko, että tämä tuoksu mitenkään vaarallista on, mutta sangen ärsyttävä sivutuote se on. Asia erikseen tietysti hajuaineallergikoille, sekä kemikaali yliherkille. 

Toista se on tämä meidän konetiskitabletti, jonka ainesosa luettelo mahtuu yhteen lauseeseen. Eikä tästä lähde ylimääräisiä käryjä keittiöön.

Natriumbikarbonaatti, Citric Acid, Magnesiumsulfaati, Vesi.

Siitä on ecokoti® Konetiskitabletti tehty.

Eikä varmasti ole mitään ylimääräisiä salaisuuksia mitä ei voida etikettiin painaa. Ja jos joku ainesosa epäilyttää kuluttajaa, voi siitä rohkeasti meiltä kysyä. Me vastaamme kyllä, ja selvitämme valmistajalta, mikäli tarve vaatii.  

Monelle onkin jo ennestään tableteissa käytettävä sitruunahappo tuttu ainesosa, mutta osaa se voi hieman askarruttaa. Varsinkin mitä olen mediaa seurannut, niin kyseisen aineen käytöstä löytyy varsin ristiriitaista tietoa.

Meidän käyttämä sitruunahappo on kasvatettu Aspergillus niger sienestä, eli se ei ole aidosta sitruunasta uutettua. Vielä tarkemmin sanottuna, sitruunahappoa ei valmisteta tuosta sienestä, vaan homeet tuottavat sitruunahappoa melassista.

Lisäksi tuossa sitruunahapon valmistus prosessissa home suodatetaan lopuksi. Eli yhteenvetona voidaan sanoa, että teollisesti valmistettu sitruunahappo on samaa ainetta, kuin se, joka esiintyy luontaisesti sitruunassa.

Tämän enempään ei minulla kuitenkaan ole varaa lähteä analysoimaan sitruunahapon hyötyjä tai haittoja.

En kuitenkaan ole mikään sitruunahapon sielunelämään erikoistunut professori, ja tietoni perustuu puhtaasti siihen, mitä olen muilta oppinut ja saanut vastauksia valmistajalta.

Moni on varmasti huomannut tässä tarinan edetessä, että yksikään meidän käyttämistä ainesosista ei ole niin sanottuja rasvan räjäyttäjiä, pinttyneen lian tuhoajia, eikä tämä tabletti sisällä myöskään sitä huuhtelukirkastetta.

Mutta eipä tämä sisällä myöskään niitä hajusteita, entsyymejä ja muita ihme aineita.

Tästä syystä, kun ainesosaluetteloa on teko vaiheessa karsittu niin rankalla kädellä, ei voida olettaakaan, että pesuteho on samanlainen kuin tuolla kaupan nimeltä mainitsemattomalla konetiskitabletilla.

Meidän konetiskitabletti kuitenkin toimii, kun sille antaa mahdollisuuden toimia.

Esihuuhtelu, ja etikasta valmistettu huuhtelukirkaste. Rasva ei liukene alhaisissa lämpötiloissa, joten suositellaan käytettävän vähintään 50°C pesuohjelmaa.

Ei se muuta apua tarvitse ja saat varmasti yhtä puhdasta jälkeä kuin tuolla kemikaalihirviöllä. Ja uskallan miltei sanoa, että vielä puhtaammalla omatunnolla kaiken muun hyvän lisäksi.

Kiitos kun jaksoit taas lukea höpinöitäni, ihanaa joulun odotusta sinulle ! <3

Eco terveisin,

Salla

Edellinen artikkeli Kuinka siivota koti myrkyttömästi?
Seuraava artikkeli Palasaippua ja -shampoo, miten näitä käytetään?

Kommentit

Heli Saari - January 20, 2020

Kiitos luonnollisesta astianpesukoneaineesta!! Sydämelliset tabletit pesivät astiat puhtaaksi todella hyvin!!!!

Riitta Korhonen - December 27, 2019

Parhaat konetiskitabletit mitä olen koskaan käyttänyt! Astiat todella kirkkaat ja puhtaat, eikä mitään myrkyllisiä hajuja pesun jälkeen. Myös etikka/ vesistöä toimii huuhtelukirkasteena. Kiitos neuvosta.
Ehdottomasti tulen jatkossakin tilanaan konetiskitabletteja ja muitakin teidän tuotteita, kun olen ehtinyt niihin tutustumaan.
Hyvää Joulua!
Terveisin Riitta Korhonen

Jätä kommentti

Käymme kommentit läpi ennen niiden julkaisua.

* Vaaditut kentät

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal €0,00
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods