Siirry eteenpäin
♡ Toimitus alkaen 4,99 € | Ilmainen toimitus yli 80 € tilauksille | 100 päivän ilmainen palautusoikeus ♡

UKK - Usein kysytyt kysymykset

Kokosimme tälle sivulle meiltä kaikkein useimmin kysyttyjä kysymyksiä. Täältä voit hakea vastausta sinua askarruttavaan asiaan. Mikäli et löydä toivomaasi vastausta, sivun alaosassa on ohjeet yhteydenottoon.

Mitä on pyykkietikka?

Pyykkietikka on ekologinen vaihtoehto tavalliselle huuhteluaineelle. Pyykkietikka raikastaa ja pehmentää pyykkisi luonnon omilla ainesosilla, ja voit käyttää sitä kaikille tekstiileillesi. Myös pyyhkeitä pestessä voit käyttää pyykkietikkaa, toisin kuin tavallista huuhteluainetta. Tavallinen huuhteluaine heikentää pyyhkeiden imukykyä.

Ecokoti® Pyykkietikka on valmistettu aitoon väkiviinaetikkaan.

Ostin Metsän Kutsu-pyykkietikkaanne, mutta se ei mielestäni tuoksu tarpeeksi voimakkaalle. Mistä tämä johtuu?

Useimmat valikoimassamme olevat pyykkietikat ovat valmistettu käyttämällä eteerisiä öljyjä. Valikoimastamme kuitenkin löytyy Metsän Kutsu, sekä sesonkituoksuna Joulun Sydän, joiden valmistukseen on käytetty ainoastaan luonnon omia raaka-aineita.

Metsän Kutsun valmistuksessa on käytetty aitoa uutettua havua, ja tämän voi huomata jo pyykkietikan väristä. Eteeristä öljyä ei ole valmistuksessa lisätty.

Haluamme pitää tuotteemme kaikille sopivina, joten tuotteissa käytetään mietoja tuoksuja, hajusteettomien versioiden lisäksi. Mikäli toivoisit voimakkaampaa tuoksua omaan tuotteeseesi, voit lisätä siihen oman mielen mukaan pari tippaa eteeristä öljyä.

Sopiiko pyykkipulverinne kaikille pyykeille?

Ecokoti® Pyykkipulveri soveltuu kaiken värisille pyykeille. Pulverimme ei sisällä lainkaan valkaisevia ainesosia, joten voit huoletta pestä myös tummat vaatteet.

Pyykkipulverimme soveltuu erinomaisesti perustekstiileille kuten puuvilla, polyesteri yms. Näiden lisäksi olemme testanneet pulveria mm. 100% villaan, silkkiin sekä samettiin, eikä pesussa tai pesutuloksessa ole ollut ongelmia. Silkki on kuitenkin niin herkkä materiaali, joten suosittelemme varmuuden vuoksi testaamaan ensin pesua nurjalle puolelle. 

Missä lämpötilassa voin käyttää pyykkipulverianne?

Ecokoti® Pyykkipulveri toimii aina alhaisesti 30°C:sta 90°C:seen. Pulverimme ei sisällä lainkaan saippuaa, joten se ei vaadi toimiakseen erillistä liotusta.

Annostelin 1rkl:n pyykkipulverianne, mutta vaatteeni eivät puhdistuneet?

Veden kovuus aiheuttaa ongelmia astianpesuaineen toimivuuden kanssa, mutta myös pyykinpesussa. Mikäli asut alueella, jossa on kovaa vettä, voit pyykkipulveria joutua annostelemaan hieman enemmän. Kokeile ensin 1,5rkl:sta, ja nosta sen jälkeen annostus 2rkl:seen mikäli pesutulos ei parantunut.

Sisältääkö pyykkipulverinne zeoliittia tai fosfaattia?

Ei, pyykkipulverimme ei sisällä kumpaakaan kyseisistä aineista. Pyykkipulverin valmistuksessa on käytetty natriumsilikaattia, jota helposti luullaan samaksi asiaksi zeoliitin kanssa.

Zeoliitti on kolmiulotteinen ja keinotekoinen yhdiste, joka sisältää useimmiten alumiinia. Zeoliitteja on olemassa kolmea eri tyyppiä A, X ja Y- zeoliitteja. Näiden valmistus tapahtuu kaoliinin ja natriumhydroksidin, tai bauksiitin ja natriumsilikaatin avulla.

Natriumsilikaatti on natrium- tai kaliummetallin ja silikaatin yhdiste. Natriumsilikaatti on lempinimeltään vesilasi ja se luokitellaan turvalliseksi sekä matalan riskin kemikaaliksi.

Voit lukea lisää aiheesta blogistamme, jonka linkin löydät tästä.

Olen käyttänyt konetiskitablettianne, mutta astiat jäävät sameiksi ja harmaiksi. Mitä voin tehdä?

Konetiskitablettimme eivät ole all-in-one tuotteita, ja tarvitsevat huuhtelukirkasteen viimeistelemään pesutuloksen. Huuhtelukirkastetta lisätään koneen säiliöön, ja annostelu tulisi säätää maksimiin. Tämän lisäksi, astiat tulisivat esihuuhdella ennen koneeseen laittoa.

Pesuohjelman lämpötilaksi suositellaan yli 50 asteen pesua, koska pesuaineemme eivät sisällä kovia ja erittäin myrkyllisiä kemikaaleja. Lämmöllä korvataan se, millä kovemmat kemikaalit irrottavat alhaisissa lämpötiloissa. Optimaalinen pesuohjelman lämpötila on 60-65 astetta. Siinä missä alhainen lämpötila heikentää pesutehoa, liian korkea taas voi polttaa lian kiinni.

Näiden lisäksi, pesukoneen puhdistuksella on suuri merkitys. Kodinkoneet puhdistetaan käyttöasteen mukaan vähintään 1-2 kertaa kuussa. Puhdistus käy kätevästi laittamalla sitruunahappoa pesuainelokeroon, huuhtelukirkastetta säiliöön ja tällä kertaa ohjelma suurimmalle lämpötilalle. Kaikki koneen irtoavat osat tulisivat pestä käsin. Myös pohjasuodatin kannattaa muistaa aika ajoin tarkistaa onko ehjä ja puhdas.

Tästä linkistä pääset blogitekstiin, jossa on neuvottu kodinkoneiden puhdistus vielä tarkemmin.

Konetiskitabletti ei sula kunnolla pesun aikana. Mistä tämä johtuu?

Konetiskitabletit ovat koneella puristettuja. Siksi ne toimivat paremmin pitkissä ohjelmissa, jolloin tabletti ennättää sulaa kunnolla. Myös pesuohjelman lämpötilalla on merkitystä.

Tablettien sulamisessa on myöskin konekohtaisia eroja, jotka selviää kokeilemalla.

Kymmenisen vuotta vanhat koneet käyttivät nykyisiä koneita enemmän vettä, jonka vuoksi ne liottivat tabletit nykyisiä paremmin.

Uusimmat koneet taas ovat valmistettu vähemmän vettä käyttäviksi, ja ovat muutenkin teknisempiä. Tabletit eivät välttämättä näissä uudemmissa koneissa ehdi sulaa.

Mikäli tabletti ei ota sulaakseen kunnolla koneessasi, jauhemainen pesuaine voisi olla sinulle parempi vaihtotoehto.

Astiat tuntuvat pesun jälkeen karheilta, sekä niissä on tahroja. Mistä tämä voi johtua? 

Edellä kuvatut ongelmat ovat seurausta todennäköisesti kalkkisaostumien kertymisestä koneeseen. Jopa jo vuoden käytön jälkeen astianpesukoneeseen voi kertyä kalkkisaostumia, jotka huonontavat pesutulosta.

Koneen puhdistaminen säännöllisesti auttaa ehkäisemään näitä ongelmia.

Huuhteluaineen käyttö myös vähentää kalkkijälkiä. Se nopeuttaa kuivumista ja vähentää veden pintajännitystä, saaden veden valumaan nopeasti astioiden pinnoilta.

Pienten kalkkisaostumien syntymistä voidaan myös ehkäistä lisäämällä pesuaineen annostelua. 

Tarkista vielä seuraavat kohdat koneestasi, mikäli astiasi eivät puhdistu:

  • estävätkö liian korkeat astiat, korin läpi puoliksi pudonneet ruokailuvälineet, tai muut huonosti asetetut astiat suihkuvarsien liikkeen
  • ovatko suihkuvarret puhtaat
  • ovatko siivilät puhtaat
  • onko käytetty koneastianpesuainetta ja onko annostus oikea

Olen tehnyt kaiken edellä mainitun, mutta astiat eivät silti puhdistu?

Valitettavasti vesistöissä ympäri maata on huimasti eroja, ja tämänkin myötä suosittelemme huuhtelukirkasteen käyttöä. Osassa maata on kovempaa vettä, kun taas osassa pehmeämpää, joka tuo oman haasteellisuuteensa pesuaineen toimivuudelle.

Myöskin kalkkiesiintymiä on vesissä jossain alueella enemmän kuin muualla, joka taas vaikuttaa pesutulokseen.

Tablettia käytettäessä voit myös kokeilla lisätä annostusta puolikkaalla tabletilla. Laitat koneelliseen 1,5 tablettia, ja muista tarkistaa vielä huuhtelukirkastesäiliön säätö, jotta olisi maksimissaan. Jauhetta käyttäessäsi, voit lisätä annostusta myös puolikkaalla, eli 1,5rkl koneelliseen.

Mikäli epäilet pesuaineen olevan viallista, voit tehdä kahvipannun avulla testin. Laitat lämmintä vettä kahvipannuun ja konetiskiainetta. Tämän jälkeen voit alkaa tekemään kevyttä pyöritysliikettä pannulle. Lähteekö pannu puhdistumaan? Mikäli tämä onnistuu, voi silloin olla veden alueellinen ongelma kyseessä.

Ota yhteyttä

Voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme, mikäli mikään näistä ratkaisuista ei auta ongelmassasi. Ota meihin yhteyttä alla olevalla lomakkeella tai laita sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@ecokoti.com niin keksitään ratkaisu yhdessä.

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal €0,00
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods